Greek Mafia: Στην Ουκρανία βρίσκεται ο «εγκέφαλος» των εκτελεστών – Οι διάλογοι των δολοφόνων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 23:11 Greek Mafia: Στην Ουκρανία βρίσκεται ο «εγκέφαλος» των εκτελεστών – Οι διάλογοι των δολοφόνων

Στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στην Οδησσό φέρεται να βρίσκεται ο «εγκέφαλος» των εκτελεστών της Greek Mafia, σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ οι ρόλοι στην οργάνωση των εκτελεστών της Greek Mafia είναι ξεκάθαροι ενώ ο επικεφαλής στην Ελλάδα φαίνεται πως είναι ένας 40χρονος από το Ουζμπεκιστάν, με τα αρχικά Σ.Λ. και καταζητείται.

Ο εκτελεστής της οργάνωσης είναι ο 40χρονος Κ.Δ., ο οποίος κατάγεται από την Γεωργία και βρίσκεται στις φυλακές Λάρισας, καθώς προφυλακίστηκε για πλαστά έγγραφα.

Το αποτύπωμα στην μηχανή που χρησιμοποιήθηκε στο συμβόλαιο θανάτου στη Βοιωτία ανήκει στον 39χρονο Α.Σ., ο οποίος κατάγεται από τη Γεωργία και συνελήφθη στον Ασπρόπυργο.

Άλλο μέλος του κυκλώματος, ο 20χρονος Δ.Δ., συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχε σε εμπρησμούς και βομβιστικές επιθέσεις.

Σοκάρει ο κυνισμός στους διαλόγους των δολοφόνων

Αποκαλυπτικοί, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, είναι οι διάλογοι των δολοφόνων για το πως αντιμετώπιζαν τα θύματά τους. Σε έναν από αυτούς που κατέγραψαν οι Αρχές, αυτόν ανάμεσα στον 21χρονο στη Θεσσαλονίκη με έναν φίλο του, υπερηφανεύεται ότι σκοτώνει και ότι πρόσφατα πυροβόλησε μάλιστα κάποιον.

-21χρονος: Κλέβω, πυροβολώ, σκοτώνω, δυο φορές σκοτώνων

-Φίλος: Εσύ τα κάνεις όλα αυτά ε;

-21χρονος: Ναι εγώ

-Φίλος: Και

-21χρονος: Αυτά

-Φίλος: Πως αισθάνεσαι;

-21χρονος: Πολύ καλά

-Φίλος: Μπράβο, μπράβο

Οι κινήσεις των Αρχών

Με μια μεγάλη ταυτόχρονη επιχείρηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι άνδρες του Ανθρωποκτονιών κατάφεραν το βράδυ της Τετάρτης να αιφνιδιάσουν και να περάσουν χειροπέδες σε δύο αδίστακτους δολοφόνους, στους εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου, του Βασίλη Ρουμπέτη και του γαμπρού του, Διονύση Μουζακίτη.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τα «πιστόλια», τους φυσικούς δηλαδή αυτουργούς, ωστόσο άγνωστο παραμένει το πρόσωπο που έδωσε την εντολή για τα συμβόλαια θανάτου.

Πρόκειται για έναν 39χρονο Γεωργιανό και έναν 20χρονο. Μάλιστα το αποτύπωμα του 39χρονου είχε εντοπιστεί στη μπαταρία της μοτοσικλέτας που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου και εγκατέλειψαν άρον άρον 1 χιλιόμετρο από το σημείο της δολοφονίας λόγω μηχανικής βλάβης.
Ο 39χρονος, σκληρό μέλος της γεωργιανής μαφίας δήλωνε υδραυλικός και διέμενε άλλοτε στα Μουδανιά Θεσσαλονίκης και άλλοτε στον Ασπρόπυργο. Είχε κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών, μεταφορά μεταναστών αλλά και για τραυματισμό δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Οι 2 συλληφθέντες φέρονται να εμπλέκονται σε δύο εμπρησμούς που έγιναν αρχές του περασμένου Ιουνίου στις εγκαταστάσεις εταιρειών που είναι συμφερόντων της οικογένειας Σκαφτούρου, αλλά και σε έναν εμπρησμό σε βιομηχανική αποθήκη στον Ασπρόπυργο.

Παράλληλα, κατηγορούνται και για προπαρασκευαστικές ενέργειες τέλεσης κακουργήματος στο Μαυροβούνιο. Για την εμπλοκή τους στα ακριβοπληρωμένα συμβόλαια θανάτου ταυτοποιήθηκαν άλλα 2 άτομα που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό και για τα οποία εκδόθηκαν διεθνή εντάλματα σύλληψης, ένα άτομο που βρίσκεται στις φυλακές Λάρισας και ένας ακόμη που είναι έγκλειστος στις φυλακές στο Μαυροβούνιο. Οι Αρχές αναζητούν έναν ακόμη στη χώρα μας.

Και όλα αυτά λίγα εικοσιτετράωρα μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη, με σχεδόν 100 σφαίρες από 2 καλάσνικοφ και ένα 9αρι έξω από το πρατήριο υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας του στον Νέο Κόσμο.

Το συμβόλαιο θανάτου στη Βοιωτία

Ένα από τα βασικά μέλη της Greek Μafia ο Γιάννης Σκαφτούρος, είχε δολοφονηθεί τον Απρίλιο του 2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Οι εκτελεστές που ήταν 4 και επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες του αφαίρεσαν τη ζωή με 15 σφαίρες. Σταμάτησαν κοντά στο σπίτι και οι δύο, που φορούσαν κράνη, μπήκαν στην αυλή, όπου βρισκόταν ο Σκαφτούρος με συγγενείς και φίλους και τον γάζωσαν με τα καλάσνικοφ μπροστά στην οικογένεια του.
Από τις σφαίρες ο 55χρονος έπεσε νεκρός, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά η 22χρονη κόρη του, αλλά και ο 45χρονος συμπέθερός του.Σχεδόν ένα χρόνο μετά την εκτέλεση του και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2023 στον Κορυδαλλό έπεσε νεκρός ο Βασίλης Ρουμπέτης μέσα στο θωρακισμένο του αυτοκίνητο. Δολοφονήθηκε με δεκάδες σφαίρες από καλάσνικοφ έξω από το γκαράζ του σπιτιού του. Νεκρός από τα πυρά των εκτελεστών είχε πέσει τότε και ο γαμπρός του.

 

Οι δράστες που επέβαιναν σε ένα τζιπ αμέσως μετά την διπλή εκτέλεση έξαφανίστηκαν και στο Σκαραμαγκά έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Και από εκεί ωστόσο οι αστυνομικοί είχαν καταφέρει να συλλέξουν σημαντικά στοιχεία.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δολοφονίες τους σχετίζονται με λαθρεμπόριο κυρίως τσιγάρων, με τις Αρχές να έχουν βάλει στο στόχαστρο άλλα 10 άτομα.

Οι Αρχές εντόπισαν τα όπλα που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα

Το πλούσιο οπλοστάσιο των δύο ατόμων που συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στις δολοφονίες της Greek Mafia –και οι οποίοι κατηγορούνται για εννέα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα– εντόπισε η Ελληνική Αστυνομία.


Οι Αρχές εκτιμούν ότι τα όπλα αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί σε δολοφονικές επιθέσεις στο παρελθόν.

πηγή: newsit.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση