ΓΕΠΑΔ Στερεάς: Αυξημένα τροχονομικά μέτρα και ευχές για καλές γιορτές (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024 18:00 ΓΕΠΑΔ Στερεάς: Αυξημένα τροχονομικά μέτρα και ευχές για καλές γιορτές (ΦΩΤΟ)

Συμβουλές για ασφαλή οδήγηση ώστε όλοι να απολαύσουμε τις γιορτές…

Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες Τροχαίας σε όλη τη χώρα για τη μεγάλη Πασχαλινή έξοδο, με αυξημένα μέτρα από τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου και μέχρι την προσεχή Τρίτη μετά το Πάσχα, όταν και θα εορταστεί και η Πρωτομαγιά.

Με αφορμή την έναρξη των κυκλοφοριακών μέτρων ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας Αστυνόμος Α’ Σταύρος Κουτουλογένης, βρέθηκε στον αυτοκινητόδρομο ΑΘΕ στο ρεύμα προς Λαμία στην είσοδο της μεγάλης σήραγγας (Κνημίδας) μαζί με τους συναδέλφους του από το Α’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, που είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων.

Εκεί, μαζί με τον δραστήριο Διοικητή του Α’ ΤΤ Αυτοκινητοδρόμων, Αστυνόμο Β’ Γεώργιο Αντωνίου, έστειλαν το μήνυμα και τις ευχές τους, όλοι να κάνουν Πάσχα με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και με ασφάλεια να επιστρέψουν στους προορισμούς τους. «Εν όψει των εορτών του Πάσχα, ευχόμαστε σε όλους υγεία, ευτυχία, ειρήνη και ασφάλεια, χωρίς καθώς καθόλου τροχαία ατυχήματα».

Σύμφωνα με τον κ. Κουτουλουγένη η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, έχει καταρτίσει και εφαρμόζει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας, ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών και κατευθύνσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, έχει διατεθεί το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού των Υπηρεσιών Τροχαίας, με περιπολικά οχήματα και μοτοσικλέτες, με τον ανάλογο φυσικά εξοπλισμό (ραντάρ ταχύτητας, αλκοολόμετρα κ.λ.π.).

«Τα μέτρα οδικής ασφάλειας στοχεύουν στην προληπτική και αποτρεπτική παρουσία, αλλά και στη διενέργεια τροχονομικών ελέγχων και ελέγχου μέθης (αλκοτέοτ) για την αντιμετώπιση των «επικινδύνων» παραβάσεων, που αποτελούν τις βασικότερες αιτίες, κυρίως των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, όπως:

υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, παραβίαση διαχωριστικών λωρίδων κ.λ.π..», σημειώνει ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΕΠΑΔ Στερεάς, ο οποίος αναφέρει επιγραμματικά τα κεντρικά σημεία του σχεδιασμού:

• Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

• Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους - εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

• Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

• Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων.

• Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

• Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

Τέλος, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε για μία ακόμη φορά, σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό συνιστάται στους πολίτες:

• Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

• Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.

• Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.

• Να μην χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.

• Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.

• Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

Υπενθυμίζουμε τις απαγορεύσεις των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων:

ΡΕΥΜΑ ΕΞΟΔΟΥ: Την Μ. Πέμπτη 2 Μαΐου 2024, από ώρα 15:00' έως 22:00', την Μ. Παρασκευή 3 Μαίου 2024, από ώρα 06:00' έως 16:00' και την Τρίτη 7 Μαίου 2024, από ώρα 08:00' έως 13:00'

ΡΕΥΜΑ ΕΙΣΟΔΟΥ: Τη Δευτέρα 6 Μαίου 2024, από ώρα 12:00' έως 22:00' και την Τρίτη 7 Μαίου 2024, από ώρα 11:00' έως 23:00'

Περισσότερα δείτε ΕΔΩ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση