Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι τρεις άξονες προς το τελικό σπριντ στις κάλπες

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Μαΐου 2024 09:56 Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι τρεις άξονες προς το τελικό σπριντ στις κάλπες

Δημοσιονομική σταθερότητα, νομιμότητα και καθαρές θέσεις στα εθνικά.

Στη μερίδα του εκλογικού σώματος που στις εθνικές εκλογές πριν από ένα χρόνο ψήφισε Νέα Δημοκρατία αλλά τώρα δεν εμφανίζεται τόσο αποφασισμένοι απευθύνεται όλο και με μεγαλύτερη ένταση ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικεντρώνεται σε τρεις άξονες οι οποίοι ενισχύουν το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών είτε στην οικονομία, είτε στην καθημερινότητα, είτε στα εθνικά μας θέματα με πολλά μέτωπα να είναι ανοικτά.

Δεν θα επιτρέψω νέα χρεοκοπία

Τόσο στην ομιλία του στη Βουλή στην προ ημερησίας συζήτηση για την ακρίβεια όσο και στην περιοδεία του στην Δυτική Ελλάδα ο πρωθυπουργός επισήμανε έναν μεγάλο κίνδυνο, λένε στενοί του συνεργάτες. Να επιστρέψει η χώρα σε περιόδους που μαθηματικά την οδήγησαν στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Για τον λόγο αυτό επιλέγει να μιλά με ειλικρίνεια στους πολίτες όσο και αν υπάρχει κίνδυνος να κοστίσει πολιτικά.

«Δεν μπορείς να έρχεσαι να λες ότι η απάντηση στην ακρίβεια είναι να μειώσουμε το ΦΠΑ και να δώσουμε 13ο και 14ο μισθό. Τα έχουμε ξανακούσει και κοντέψαμε να χρεοκοπήσουμε. Σας κοιτάνε στα μάτια και σας λένε ψέματα. Θα σας λέω πάντα την αλήθεια. Αυτά που μπορούν να γίνουν θα τα κάνουμε και αν κάτι πιστεύουμε ότι δεν μπορεί θα σας το λέμε. Δεν θα σας κοροϊδέψουμε όπως άλλοι», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας χθες στο Αγρίνιο.

Κωδικός νομιμότητα παντού

Ο δεύτερος άξονας στον οποίο αναφέρεται με έμφαση ο πρωθυπουργός είναι η τήρηση της νομιμότητας και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Ήδη από την ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε χρησιμοποιήσει το σύνθημα «νομιμότητα παντού» και στόχος είναι έως το τέλος της 4ετιας να γίνει πράξη σε όλα τα επίπεδα: απέναντι στην οπαδική βία, τις επιθέσεις κατά γυναικών, την ανήλικη παραβατικότητα, το οργανωμένο έγκλημα. Το ίδιο και στις διάφορες εστίες της φοροδιαφυγής, του παράνομου πλουτισμού και της αυθαιρεσίας.

Καθαρές γραμμές στα εθνικά

Οι περιοδείες του πρωθυπουργού τις επόμενες δυο εβδομάδες θα πυκνώσουν και σε κάθε εμφάνισή του έως τις 9 Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υπερτονίζει το γεγονός ότι η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό έχει αλλάξει αλλά και ότι μέσα στα πέντε αυτά χρόνια η χώρα μας έχει ενισχύσει την αποτρεπτική της ισχύ όσο ποτέ άλλοτε.

Θα ξεκαθαρίζει επίσης ότι όσον αφορά στις σχέσεις μας με την Τουρκία η Ελλάδα δεν θα ξεχνά τις διαφωνίες της με την Άγκυρα αλλά θα συζητούμε, θα προχωρούμε σε συμφωνίες όπως αυτή για την τουριστική βίζα έτσι ώστε να ενισχύονται οι οικονομίες των δυο χωρών, θα κρατούν χαμηλά τις μεταναστευτικές ροές.

Μέσα επίσης από τις ομιλίες του στους πολίτες ο πρωθυπουργός θα εξακολουθεί να στέλνει μηνύματα στη Βόρεια Μακεδονία, ότι όσο αποκλίνει από τη συμφωνημένη πορεία, θα βρίσκει κλειστό τον δρόμο προς την Ευρώπη». Ειδικά όσον αφορά στο τελευταίο στο κυβερνητικό επιτελείο αισθάνονται δικαιωμένοι από την επιλογή τους να μην κυρώσουν τα μνημόνια συνεργασίας που απορρέουν από την Συμφωνία των Πρεσπών και γνωρίζουν επίσης καλά ότι αυτή η στάση της Ελλάδας έχει μεγάλη απήχηση ειδικά στο βορρά της χώρας και αυτό αναμένεται να αποτυπωθεί και στις δημοσκοπήσεις που έρχονται.

Πηγή: newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση