Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επικίνδυνα αδέσποτα....

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 12:00 Επικίνδυνα αδέσποτα.... (φώτο αρχείου)

Στον περιφερειακό δρόμο από το στρατόπεδο προς Αγ. Λουκά (οδός Αμπλιανίτη) λίγα μέτρα πιο πάνω και απέναντι από το 12ο δημοτικό σχολείο έχουν σχεδόν μόνιμη παρουσία κάποια αδέσποτα τα οποία πολλές φορές είναι σαφώς επιθετικά σε μηχανάκια, πεζούς και γενικά ότι κινείται.

Έχουν γίνει αγέλη, είναι τουλάχιστον 6-7.

Σήμερα (18/9) το μεσημέρι ανέβαινα με το αμάξι και κατέβαινε από το αντίθετο ρεύμα ένα μηχανάκι.

Τα σκυλιά πετάχτηκαν απότομα στον δρόμο για να γαβγίσουν το αμάξι και έκλεισαν τον δρόμο στον άτυχο αναβάτη της μηχανής που ερχόταν από το αντίθετο ο οποίος σαν από θαύμα δεν έπεσε, δυστυχώς όμως αμέσως τα σκυλιά έστρεψαν το ενδιαφέρον τους σε αυτόν και άρχισαν να προσπαθούν να τον δαγκώσουν στα πόδια.

Δεν ξέρω γιατί αλλά ήταν πολύ άγρια σήμερα. Τα δύο μπροστινά που ήταν και τα πιο μεγαλόσωμα έβγαζαν αφρούς και γρύλιζαν πολύ δυνατά. 

Αναρωτήθηκα αμέσως, σε περίπτωση που αυτός ο άνθρωπος έπεφτε και άρχιζαν όλα μαζί να τον δαγκώνουν πως θα μπορούσα να τον  βοηθήσω;

Αν είναι ένα σκυλί ή δύο οκ, μπορείς κάπως να παλέψεις (λέμε τώρα) αλλά απέναντι σε 7-8 εξαγριωμένα σκυλιά η κατάσταση είναι όχι μόνο δύσκολη αλλά είναι ζήτημα ζωής και θανάτου,ειδικά αν πρόκειται για άτομο πολύ νεαρό η αδύναμο, ή μεγάλο σε ηλικία και με τυχόν επιπρόσθετα  προβλήματα υγείας.

Λίγα μέτρα πιο κάτω είναι το δημοτικό σχολείο..

Είμαι φίλος των σκυλιών και των ζώων γενικά αλλά θέλω ταυτόχρονα  να είμαι και λογικός για αυτό και πιστεύω ότι κάθε περίπτωση χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση πριν φτάσει η κατάσταση να  έχουμε άσχημους τραυματισμούς από δαγκώματα  και κοινωνικές εντάσεις.

Οι αρμόδιοι περί αυτών των θεμάτων πρέπει να πάνε στο σημείο να ελέγξουν και να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των πολιτών στο συγκεκριμένο  σημείο και όπου αλλού διότι υπάρχει (κατά την γνώμη μου) απολύτως δικαιολογημένη δυσαρέσκεια από μεγάλη μερίδα πολιτών για το συγκεκριμένο θέμα.

Αναγνώστης