Έκκληση για ανθρώπινη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα - Έκκληση για βοήθεια!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 16:37 Έκκληση για ανθρώπινη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα - Έκκληση για βοήθεια!

Διαβάστε το κείμενο της Χρυσάνθης Καραγιάννη και δείτε τα ζωάκια που αναζητούν φιλοξενία ή ακόμα και το παντοτινό τους σπίτι!

«Μισάνθρωπε συμπολίτη που πέταξες τα 4 γατάκια στο Ισαδάκι Λαμίας μέσα σε ένα κουτί πριν μια εβδομάδα (το απόγευμα πρέπει να τα μεταφέρω σε ιδιωτικό κτηνιατρείο για περίθαλψη)...

Μισάνθρωπε συμπολίτη που πριν δέκα ημέρες πέταξες 7 γατάκια στο άγαλμα του Αχιλλέα....

Μισάνθρωπε συμπολίτη που τα είδες την ώρα που πήγαινες βόλτα τον σκύλο σου και δεν τα πήρες, αλλά τα φόρτωσες σε εμάς που έχουμε εκατοντάδες ζώα να φροντίσουμε και δεν νοιάστηκες για το αν μπορούμε  να τα ταΐσουμε και να τους δώσουμε κτηνιατρική φροντίδα.

Μισάνθρωπε συμπολίτη που έχεις μόνιμα δεμένο τον σκύλο σου  με μισό μέτρο αλυσίδα και  έχεις υπογράψει και συμβόλαιο υιοθεσίας με τον Δήμο αλλά δεν σε νοιάζει, γιατί δεν σε ελέγχει κανείς...

Μισάνθρωπε συμπολίτη που βλέπεις για δεκαετίες  τον σκύλο του γείτονα να βράζει αλυσοδεμένος στην ταράτσα  του, αλλά το καταγγελίες άτυπα... σε εμένα, γιατί σε ενοχλούν οι απελπισμένες κραυγές του και δεν μπορείς να κοιμηθείς...

Μισάνθρωπε συμπολίτη που ρίχνεις φόλες και εμείς τα περιθάλπτουμε και ξαναρίχνεις φόλες και εμείς  τα ξανασώζουμε και μετά τα παίρνουμε και αυτά σπίτι...

Μισάνθρωπε συμπολίτη που θέλεις να υιοθετήσεις κουτάβι για να παίζουν τα παιδιά σου, αλλά δεν θέλεις να το βάλεις στο σπίτι  σου, παρά μόνο  θέλεις να ζει στη μη ασφαλή και χωρίς σωστή ή καθόλου περίφραξη αυλή σου...

Μισάνθρωπε  συμπολίτη που πήρες ζώο αλλά δεν το στείρωσες και πέταξες τα παιδιά  του στα σκουπίδια  και τα μεγαλώνουμε εμείς με τάισμα με μπιμπερό, ανά τρεις ώρες..

Μισάνθρωπε συμπολίτη που σε ενοχλούν τα μπολ που ταΐζουν και ποτίζουν τις γατούλες γιατί απλά θέλεις να πεθάνουν...

Μισάνθρωπε  συμπολίτη που απαιτείς να πάνε όλα τα ζώα στο κυνοκομείο Λαμίας αλλά ποτέ δεν διάβασες τον νόμο και ποτέ δεν κούρασες τον οφθαλμό σου για να δεις τις κακουχίες τις οποίες βιώνουν τα ζώα στα κυνοκομεία.

Μισάνθρωπε που το μικροσωμάκι σκυλάκι σου έζησε  με μια τριχιά δεμένο  σχεδόν όλη του τη ζωή και από το ξύλο που έχει φάει, ακόμη και για εμένα που είναι κολλημένο επάνω μου πλέον, κάποιες στιγμές νομίζει ότι θα το χτυπήσω... και αμείνεται. 

Συμπολίτη δεν θα σου χαϊδέψω τα αυτιά, γιατί αγόρασες κουτάβι ενώ στο κυνοκομείο της πόλης υπάρχουν θησαυροί που κάθε φορά που φεύγουμε  -εμείς που μετριόμαστε στα δάχτυλα του ενός χεριού που το επισκεπτόμαστε - μας εκλιπαρούν με το βλέμμα τους να τα πάρουμε μαζί μας..

Μισάνθρωπε συμπολίτη που ενώ περιθάλψαμε 11 κουτάβια με τύφο στην περιοχή της Λαμίας, δυο μόνο εθελοντές  της πόλης, τον τελευταίο μήνα, ενώ χρειαζόμαστε σκεύασματα αποπαρασίτωσης για τα δεκάδες φοβικά αδέσποτα και κουτάβια που ο δήμος δεν χορηγεί ειδικές τροφές για γαστρεντερικά προβλήματα, υποσέντονα, γάλατα, ειδικές κονσέρβες, άμμους για τις ορδές... των πεταμένων  μωρών γατών, σκυλοτροφές για  τους πενήντα περίπου σκύλους.. που είναι στη μέριμνα μας, γατοτροφές για  τις άπειρες γάτες, δεν μας προσέφερες ούτε ένα  τσουβάλι τροφής.. ακόμη και όταν σώσαμε τα ζώα που εσύ μας ζήτησες.

Μισάνθρωπε συμπολίτη δημοτική αρχή του δήμου Λαμιέων που ψήφισες δεν έχει εφοδιαστεί  με τροφές για το έτος 2023 και ας είναι Ιούνιος.., δεν έχει εγκαταστάσεις αξιοπρεπούς διαβίωσης για τα ζώα, δεν αναλαμβάνει κουτάβια τα οποία γεννιούνται  ανεξέλεγκτα  από τις αστείρωτες σκύλες  και ακόμη περιμένουμε κάποιοι.. (εδώ και 3 χρόνια  εγώ προσωπικά) να τις στειρώσουν  και για τις οποίες έχω αιτηθεί εγγράφως. Απάντηση δεν πήρα ακόμη στην αίτηση  μου και ο περισυλογέας που έχει σύμβαση με τον Δήμο,  δεν καταδέχεται να έρθει!

Επίσης ενώ ταΐζουμε τα δεκάδες ζώα που βγάλαμε σε άθλια κατάσταση από το κυνοκομείο, δεν έχει δώσει τροφές γι αυτά, τα οποία "φορτωθήκαμε..", πλέον των άλλων που έχουμε υιοθετήσει στο όνομά μας για να τα σώσουμε...

Μισάνθρωπε συμπολίτη κάναμε και κάνουμε οι εθελοντές  απελπισμένες εκκλήσεις για να φιλοξενήσεις έστω στην αυλή σου κάποια μωρά ή σκυλάκια που έχουν μεγάλη ανάγκη, αλλά η αδιαφορία  σου είναι εμφανής και αδιαμφισβήτητη.

Μισάνθρωπε συμπολίτη δεν θέλω τίποτα  από εσένα γιατί μισείς τα ζώα και σίγουρα και τους ανθρώπους γιατί  η αγάπη  δεν διαμοιράζεται!

Μισάνθρωπε συμπολίτη κατέρρευσα  τόσο ηθικά  όσο και οικονομικά, αλλά κάθε πρωί θα ξυπνάω πιο μάχιμη για το σωστό και το δίκαιο και για να φέρω τον πολιτισμό  στην πόλη τούτη.. γιατί τα αδέσποτα  είναι προϊόντα του πολιτισμού  μας.

Όσοι δεν ανήκετε στις παραπάνω κατηγορίες και έχετε λίγη καρδιά, ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΠΟΙΕΣ..   ΔΕΚΑΔΕΣ  ΖΩΑ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΩ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΠΑΡΑΣΙΤΩΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!!!

ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΜΗΝΥΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ. 

Τέλος η κραυγή  αυτού του μηνύματος συνοδεύεται  και από μια ανάσα ανακούφισης  για τους ελάχιστους συμπολίτες  μου που κατανοούν τον πόνο των ζώων  και συμπάσχουν και δίνουν τον δικό σας εθελοντικό αγώνα. Όπως επίσης λέω ένα ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά τους ελάχιστους συμπολίτες  μου που κατανοούν τον πόνο των ζώων  και συμπάσχουν και δίνουν τον δικό τους εθελοντικό αγώνα.

Χρυσάνθη  Καραγιάννη 
Φίλοι Ζώων και Ανθρώπων 
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6947685151.

Στις φωτογραφίες είναι κάποια από τα ζώα που φροντίζουμε που αναζητούν φιλοξενίες ή υιοθεσίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση