Ξαναχτύπησαν οι ακτιβιστές του «Just stop oil» - Πέταξαν τούρτα στο κέρινο ομοίωμά του βασιλιά Καρόλου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 09:30 Ξαναχτύπησαν οι ακτιβιστές του «Just stop oil» - Πέταξαν τούρτα στο κέρινο ομοίωμά του βασιλιά Καρόλου

Μετά τα «Ηλιοτρόπια» του Βαν Γκογκ και το διάσημο πίνακα του Μονέ «Θημωνιές», στα οποία ακτιβιστές πέταξαν τοματοχυμό και πουρέ αντίστοιχα, σειρά φαίνεται πως είχε ένα κέρινο ομοίωμα του Βασιλιά Κάρολου στο μουσείο της Μαντάμ Τισό.

Οι ακτιβιστές της ομάδας «Just Stop Oil» – που με τις «επιθέσεις» τους σε διάσημα έργα τέχνης κατάφεραν να γίνουν γνωστοί – αυτή τη φορά στόχευσαν σε ένα κέρινο ομοίωμα στο μουσείο της Μαντάμ Τισό. Φυσικά, δεν διάλεξαν ένα απλό ομοίωμα, αλλά αυτό του Βασιλιά Καρόλου.

Οι ακτιβιστές κατάφεραν να πλησιάσουν τα κέρινα ομοιώματα της βασιλικής οικογένειας και άλειψαν τούρτα στο άγαλμα του Βασιλιά Κάρολου. 

Η οργάνωση ανέβασε και σχετικό βίντεο στο Twitter, όπου διακρίνονται δύο άτομα να πλησιάζουν το ομοίωμα, να αποκαλύπτουν το μήνυμα που είχαν γραμμένο στις μπλούζες τους – «Just stop oil» – και στη συνέχεια να πετούν τούρτες στο πρόσωπο του κέρινου Καρόλου.

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει όλες τις νέες άδειες και εγκρίσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο» αναφέρει η οργάνωση.

Σημειώνεται πως η ομάδα των ακτιβιστών προσπαθεί με αυτό τον ανορθόδοξο τρόπο να επιστήσει την προσοχή στον ρόλο που παίζουν τα ορυκτά καύσιμα στην κλιματική αλλαγή. Αυτός ήταν και ο λόγος που πέταξαν τρόφιμα στα «Ηλιοτρόπια» του Βαν Γκογκ και αργότερα στον πίνακα του Μονέ.

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση