H Kabosu, η σκυλίτσα πίσω από το δημοφιλές meme, είναι σοβαρά άρρωστη με λευχαιμία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022 12:38 H Kabosu, η σκυλίτσα πίσω από το δημοφιλές meme, είναι σοβαρά άρρωστη με λευχαιμία

Το shiba inu έχει γίνει ακόμα και κρυπτονόμισμα

H Kabosu, η σκυλίτσα πίσω από το δημοφιλές meme στο διαδίκτυο, είναι σοβαρά άρρωστη, όπως ενημέρωσε η ιδιοκτήτριά της.

Το ζωάκι, που έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τη διαδικτυακή κουλτούρα εδώ και μία δεκαετία, πάσχει από λευχαιμία αλλά και ηπατική νόσο.

Το 17 ετών shiba inu σταμάτησε να τρώει και να πίνει την παραμονή των Χριστουγέννων και διαγνώστηκε με οξεία χολαγγειοηπατίτιδα και χρόνια λεμφαδενική λευχαιμία, σύμφωνα με τις αναρτήσεις στο  Instagram που έκανε η ιδιοκτήτριά της Atsuko Sato, νηπιαγωγός στη Σακούρα της Ιαπωνίας.

Shiba Inu Meme GIF

Παρότι η όρεξη της επέστρεψε, κινείται ολοένα και λιγότερο και μεγάλη δυσκολία. 

Η Kabosu έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ζώα στο διαδίκτυο όταν το 2010 μια φωτογραφία της, στην οποία ποζάρει με διπλωμένα πόδια και μια περίεργη έκφραση, έγινε viral σε Reddit, Tumblr και 4Chan. Σύντομα οι χρήστες του διαδικτύου άρχισαν να κάνουν photoshop το πρόσωπο της Kabosu πάνω σε ο,τιδήποτε μπορεί να σκεφτεί κανείς. Το meme αργότερα υιοθετήθηκε από μάρκες όπως η Oreo και το μετρό της Στοκχόλμης.

Η δημοτικότητα του meme "doge" εδραιώθηκε τον Δεκέμβριο του 2013, όταν δύο προγραμματιστές δημιούργησαν ένα εναλλακτικό κρυπτονόμισμα με την ονομασία Dogecoin, ως μια γλαφυρή απάντηση στο Bitcoin, που αντανακλούσε την αγάπη του διαδικτύου για τα meme με ζώα. Η μέγιστη αξία του έφτασε άνω των 400 δολαρίων το 2014 και θεωρείται το πρώτο σατιρικό κρυπτονόμισμα.

Ο Έλον Μασκ είναι από τους πιο γνωστούς υποστηρικτές του Dogecoin, ενώ το κρυπτονόμισμα έχει γίνει χορηγός της αγγλικής ομάδας ποδοσφαίρου Watford, με το πρόσωπο της Kabosu να τυπώνεται σε φανέλες της. 

Στις πιο πρόσφατες αναρτήσεις της Sato σχετικά με τον Kabosu, ανέφερε ότι ο σκύλος ήταν «σε πολύ επικίνδυνη κατάσταση» και φαινόταν να έχει ίκτερο, αλλά έπαιρνε και αντιβιοτικά. Η μαμά της σκυλίτσας ευχαρίστησε τους θαυμαστές της για την υποστήριξή τους, λέγοντας ότι «παίρνει δύναμη απ' όλο τον κόσμο»!

Με πληροφορίες από CNN

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση