Εξαφανίστηκε το '92 και τη θεωρούσαν νεκρή – Βρέθηκε 31 χρόνια μετά στο Πουέρτο Ρίκο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 04 Μαρτίου 2023 14:12 Εξαφανίστηκε το '92 και τη θεωρούσαν νεκρή – Βρέθηκε 31 χρόνια μετά στο Πουέρτο Ρίκο

«Θέλω να της πω ότι την αγαπώ» λέει η αδερφή της

Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 1992, σε ηλικία 52 ετών. Μετά από 31 χρόνια, που όλοι τη θεωρούσαν νεκρή, βρέθηκε στο Πουέρτο Ρίκο.

Ο λόγος για την Πατρίσια Κόπτα, ιεροκήρυκα του Πίτσμπουργκ, γνωστή ως «The Sparrow» (σπουργίτι). Ο σύζυγός της, Μπομπ Κόπτα, είχε δηλώσει την εξαφάνισή της και δεν περίμενε ποτέ ότι θα ζούσε.

«Γύρισα ένα βράδυ σπίτι και εκείνη είχε εξαφανιστεί και κανείς δεν ήξερε που βρίσκεται» δήλωσε την Πέμπτη ο Μπομπ Κόπτα. Η γυναίκα, πρόσθεσε, αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα ψυχικής υγείας, ενώ είχε αναφερθεί στο Πουέρτο Τίκο. Είχε αναφέρει τη σκέψη της για το Πουέρτο Ρίκο.

«Πέρασαν σχεδόν 31 χρόνια και ήταν άσχημα. Μου κόστισε πολλά. Είχα βάλει αγγελίες και στην εφημερίδα στο Πουέρτο Ρίκο για να την εντοπίσω», εξήγησε ο Μπομπ Κόστα. Ωστόσο, δεν κατάφερε να την εντοπίσει. Ο ίδιος δεν ξαναπαντρεύτηκε. Πλέον δεν σκοπεύει να την επισκεφτεί, καθώς προσπαθεί να ξεχάσει το παρελθόν. Όμως χαίρεται που τη φροντίζουν.

Ο αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας της πόλης Ρος Μπράιαν Κολχεππ δήλωσε ότι επικοινώνησε με την υπηρεσία πράκτορας της Ιντερπόλ και ένας κοινωνικός λειτουργός από το Πουέρτο Ρίκο.

Σε οίκο ευγηρίας

Η Πατρίσια Κόπτα αυτά τα χρόνια βρισκόταν σε οίκο ευγηρίας. Σύμφωνα με εργαζομένους, βρέθηκε να χρειάζεται βοήθεια στις 30 Ιουνίου 1999, επτά χρόνια μετά την εξαφάνισή της.

Όμως, ποτέ της δεν μίλησε για την προσωπική της ζωή. Το μόνο στοιχείο που είχε δώσει ήταν πως έφτασε στο Πουέρτο Ρίκο με κρουαζιερόπλοιο από την Ευρώπη.
 

 

Χρόνια αργότερα, κι αφού άρχισε να εμφανίζει άνοια, ξεκίνησε να αποκαλύπτει στοιχεία και λεπτομέρειες σε έναν κοινωνικό λειτουργό που τελικά επικοινώνησε με την Ιντερπόλ. Μέσω DNA επιβεβαιώθηκε η ταυτότητά της.

Οι δικοί της άνθρωποι την είχαν τόσα χρόνια για νεκρή. «Δεν το πιστεύω. Ήταν απόλυτο σοκ» δήλωσε η αδελφή της Γκλόρια Σμιθ.

«Είμαστε τόσο χαρούμενοι και ελπίζω να καταφέρω να τη δω», συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι θέλει να επισκεφθεί την αδερφή της. Η τηλεφωνική επικοινωνία είναι δύσκολη, λόγω της άνοιας της Πατρίσια.

«Είτε με γνωρίσει, είτε όχι, θέλω να τη δω και να την αγκαλιάσω. Και να της πω ότι την αγαπώ. Νόμιζα ότι είχε πεθάνει» δηλώνει συγκλονισμένη η αδελφή της.

Η αναγνώριση έγινε σε περίπου εννέα μήνες από τότε που οι πράκτορες της Ιντερπόλ επικοινώνησαν με την αστυνομία.

Στα 83 της σήμερα χρόνια, η Πατρίσια θα έχει την ευκαιρία να επικοινωνήσει ξανά με την οικογένειά της.

patricia_kopta

patricia_kopta1

Πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση