Αυστραλός έκανε μαραθώνιο σερφ 30 ωρών - Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ και επέστρεψε πάλι στο νερό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 16:52 Αυστραλός έκανε μαραθώνιο σερφ 30 ωρών - Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ και επέστρεψε πάλι στο νερό

Σκοπός να συγκεντρώσει χρήματα για θέματα ψυχικής υγείας νέων.

Ο Αυστραλός Blake Johnston έσπασε το ρεκόρ για τις περισσότερες ώρες σέρφινγκ και μόλις τελείωσε δεν έμεινε στη στεριά για να ξεκουραστεί και να στεγνώσει, αλλά ξαναμπήκε στο νερό για άλλες 10 ώρες.

Ο πρώην επαγγελματίας αθλητής του σερφ κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ των 30 ωρών και 11 λεπτών, στην προσπάθειά του να συγκεντρώσει το ποσό των 400.000 αυστραλιανών δολαρίων - 252.000 ευρώ - για θέματα σχετικά την ψυχική υγεία των νέων, 10 χρόνια μετά την αυτοκτονία του πατέρα του. 

Ο αδελφός του, Ben Johnston, και συνιδρυτής του Chumpy Pullin Foundation, τον επαίνεσε για τις προσπάθειές τους να εγείρει το ζήτημα της ψυχικής υγείας. «Είμαστε τόσο πολύ υπερήφανοι για όσα έχει κάνει και αυτά που πρόκειται να επιτύχει. Όλα γίνονται για να τιμήσει την κληρονομιά του υπέροχου πατέρα μας» επεσήμανε στο Sky News.

Αρχικός του σκοπός ήταν να τρέξει 1.000 χιλιόμετρα για να συγκεντρώσει το ποσό, αλλά αφότου πέρασε επτά ώρες σε μία ειδική πισίνα στη Μελβούρνη, που παράγει κύματα, άρχισε να συλλέγει πληροφορίες για το παγκόσμιο ρεκόρ σέρφινγκ.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την προσπάθεια του σέρφερ, που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Πέμπτης και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15:00 της Παρασκευής. 

Στο σημείο βρίσκονταν υγειονομικοί για να του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες, εάν ήταν αναγκαίο, και ο αθλητής είχε το δικαίωμα να βγει στην ακτή μία φορά ανά ώρα ώστε να φάει ή να πιει κάτι. 

Είχε να αντιμετωπίσει διάφορες παραμέτρους, ενώ πολλοί ήταν και οι κίνδυνοι για την υγεία του. «Τύφλωση, μόλυνση αυτιών, αφυδάτωση, στέρηση ύπνου, υποθερμία, καρχαρίες, πνιγμός» ήταν μεταξύ αυτών, όπως ανέφερε στη σελίδα του. 

Υπήρχε σχέδιο μετριασμού του κινδύνου για επίθεση από καρχαρία, σύμφωνα με τα όσα είπε ο αδελφός του, αλλά ήταν οι μέδουσες εκείνες που προκάλεσαν προβλήματα. 

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα στηρίξουν πρωτοβουλίες για τη βοήθεια νέων ανθρώπων με προβλήματα ψυχικής υγείας, μέσω του Foundation Chumpy Pullin, το οποίο ιδρύθηκε προς τιμήν του επαγγελματία αθλητή του snowboard, μετά τον θάνατό του το 2020.

Με πληροφορίες από CNN

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση