Ντόναλντ Τραμπ: Του απαγγέλθηκαν 34 κατηγορίες αλλά δηλώνει "αθώος"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Απριλίου 2023 22:53 Ντόναλντ Τραμπ: Του απαγγέλθηκαν 34 κατηγορίες αλλά δηλώνει "αθώος"

Και επίσημα πια ο πρώην πρόεδρος συνελήφθη για την υπόθεση χρηματισμού της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς το 2016, σε μία ιστορική ημέρα για τις ΗΠΑ.

Ενώπιον της δικαιοσύνης βρίσκεται πλέον ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έφτασε στις 1:30 μ.μ. της Τρίτης (04/04) στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ, για να του απαγγελθούν κατηγορίες για την υπόθεση της εξαγοράς της σιωπής της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, το 2016.

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ συνελήφθη και παραμένει υπό κράτηση πριν την επικείμενη δίκη του, για τη διεξαγωγή μάλιστα της οποίας πρότεινε να αλλαχτεί η τοποθεσία.

Παραμένει ασαφές εάν θα ληφθεί η καθιερωμένη φωτογραφία. Στη συνέχεια θα οδηγηθεί σε μια δικαστική αίθουσα, μία πράξη που αν και θα είναι γρήγορη, αντιπροσωπεύει μια ιστορική στιγμή για τις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ μέσα στο δικαστήριο
Ο Τραμπ μέσα στο δικαστήριο AP

Νωρίτερα, ο πρώην πρόεδρος χαρακτήρισε "σουρεαλιστικό" το γεγονός ότι πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστή Χουάν Μέρτσαν.

Ο ίδιος αναμένεται ότι θα δηλώσει αθώος σε όλες τις κατηγορίες και θα κάνει δηλώσεις αργότερα, αφού επιστρέψει στη Φλόριντα.

Το γεγονός της χρονιάς στις ΗΠΑ

Η σύλληψη του Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη είχε όλα τα χαρακτηριστικά του σόου. Αναχώρησε από το Trump Tower εμμέσω αποθέωσης από συγκεκριμένους οπαδούς του τους οποίους και χαιρέτησε.

Ακολούθως ο τέως πρόεδρος επιβάστηκε στον πολυτελές αυτοκίνητό του και σε αυτοκινητοπομπή έφτασε στο δικαστήριο του Μανχάταν μετά από περίπου ένα τέταρτο. Κάμερες ακόμα και από ελικόπτερα κάλυπταν κάθε δευτερόλεπτο της πορείας.

Όταν ο Τραμπ βγήκε από το αυτοκίνητο χαιρέτησε και τους εκεί οπαδούς του οι οποίοι είχαν δώσει από νωρίς πολύ μαζικά το παρόν.

Με καθυστέρηση περίπου 15 λεπτών, ο τέως μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου επρόκειτο να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Στο δικαστήριο του Μανχάταν ο Ντόναλντ Τραμπ
Στο δικαστήριο του Μανχάταν ο Ντόναλντ Τραμπ AP

Του απαγγέλθηκαν συνολικά 34 τις οποίες τις αρνήθηκε όλες, όπως αναμενόταν. Οι κατηγορίες αφορούν την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς και κυρίως το πώς έγινε η πληρωμή αλλά το πώς συγκαλύφθηκε από τον Τραμπ και τους συνεργάτες του, παραβιάζοντας ενδεχομένως τον εκλογικό νόμο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με τους Times της Νέας Υόρκης, οι αρχές πήραν δαχτυλικά αποτυπώματα από τον Τραμπ αλλά δεν του φόρεσαν χειροπέδες.

Ο τέως πρόεδρος αποχώρησε όταν ολοκληρώθηκε στη διαδικασία περίπου στις 22:30 ώρα Ελλάδας.

Τα επόμενα βήματα

Παρά το γεγονός ότι θα ήθελε να κάνει ένα από τα γνωστά σόου, ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι αυτή η κατάσταση είναι διαφορετική. Και είναι διαφορετική διότι βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που δεν μπορεί να ελέγξει, με ένα κατηγορητήριο το οποίο τώρα μαθαίνει, αντιμέτωπος με πολύπλοκες νομικές διαδικασίες που δεν ξέρει πού μπορεί να οδηγήσουν και κανένας δεν μπορεί να του εγγυηθεί ότι όλα θα γίνουν όπως τα θέλει αυτός.

Για πρώτη φορά δεν ορίζει την τύχη του, γεγονός που σύμφωνα με πληροφορίες του δημιουργεί μια ιδιαίτερη φόρτιση, φέρεται να είναι είναι εξαιρετικά αγχωμένος και οργισμένος.

Θέλει να κάνει δηλώσεις κατά την άφιξη και κατά την αναχώρησή του από το δικαστικό Μέγαρο του Μανχάταν αλλά οι συνεργάτες του του είπαν ότι δεν είναι καλή ιδέα. Προσέλαβε μόλις χθες έναν ακόμη κορυφαίο δικηγόρο για να αισθανθεί μεγαλύτερη ασφάλεια και ετοιμάζει την αντεπίθεσή του στην δήλωση που θα κάνει αργότερα σήμερα από το Μαρ-α-λάγκο.

 

πηγή: news247.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση