Reuters: Ο ύποπτος για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου συλλαμβάνεται στη Μασαχουσέτη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Απριλίου 2023 20:40 Reuters: Ο ύποπτος για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου συλλαμβάνεται στη Μασαχουσέτη

Στη σύλληψη του υπόπτου για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου των ΗΠΑ, τα οποία αναφέρονται και στον πόλεμο στην Ουκρανία, θα προχωρήσουν σήμερα Πέμπτη (13.4.2023) οι Αρχές στη Μασαχουσέτη, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Πρόκειται για έναν άνδρα της της Εθνοφρουράς της Αεροπορίας, ο οποίος φέρεται να είναι ο ηγέτης μιας ομάδας στο ίντερνετ, μέσα στην οποία έκανε τη διαρροή απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου των ΗΠΑ, όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ και μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ειδικότερα, το Reuters αναφέρει ότι η σύλληψη του υπόπτου θα γίνει σήμερα στη Μασαχουσέτη, ωστόσο η πηγή που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες ενώ ούτε το FBI απάντησε σε αίτημα του πρακτορείου για σχολιασμό των εξελίξεων στην έρευνα.

Σύμφωνα λοιπόν με τους New York Times, ο εθνοφρουρός με το όνομα Jack Teixeira ήταν επικεφαλής του Thug Shaker Central, μιας ομάδας στο ίντερνετ με 20 – 30 μέλη που μοιράζονταν την αγάπη τους για τα όπλα, τα ρατσιστικά ανέκδοτα και τα βιντεοπαιχνίδια.

Πάντως, το Associated Press αναφέρεται απλώς στην «επιθυμία του FBI να ανακρίνει μέλος της Εθνοφρουράς της Αεροπορίας στη Μασαχουσέτη», επικαλούμενο δικές του πηγές, χωρίς να κάνει λόγο για κάποια σύλληψη που έχει ήδη γίνει ή πρόκειται να γίνει.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκίνησε επίσημη ποινική έρευνα για τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων και το Πεντάγωνο αξιολογεί τη ζημιά που προκλήθηκε από την πιο επιζήμια ίσως δημοσιοποίηση διαβαθμισμένων αμερικανικών πληροφοριών εδώ και χρόνια.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση