Ισχυρή έκρηξη στο Παρίσι από διαρροή αερίου! Κτίρια έχουν καταρρεύσει και έχουν τυλίχθεί στις φλόγες - Τουλάχιστον 16 τραυματίες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023 18:39 Ισχυρή έκρηξη στο Παρίσι από διαρροή αερίου! Κτίρια έχουν καταρρεύσει και έχουν τυλίχθεί στις φλόγες - Τουλάχιστον 16 τραυματίες

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο πέμπτο διαμέρισμα της πρωτεύουσας της Γαλλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες κτίρια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ με τα μέχρι τώρα στοιχεία η έκρηξη στο Παρίσι έχει προκληθεί από διαρροή αερίου.

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν – εκ των οποίων επτά σοβαρά – από την ισχυρή έκρηξη σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμό της αστυνομίας της γαλλικής πρωτεύουσας.

Τουλάχιστον ένα κτίριο κατέρρευσε εν μέρει και άλλα τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα, 6:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος) στη συνοικία Βαλ-ντε-Γκρας κοντά στην πλατεία Αλφόνς Λαβεράν στο 5ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ένα τμήμα της Αμερικανικής Ακαδημίας του Παρισιού κατέρρευσε μετά από την μεγάλη έκρηξη αερίου στην περιοχή. Οι πυροσβέστες έχουν εκκενώσει το σημείο ενώ ενδέχεται να υπάρχει διαρροή σε δυο σημεία.

 

«Κάτοικοι του 5ου διαμερίσματος, μόλις σημειώθηκε έκρηξη (από διαρροή) αερίου στην πλατεία Αλφόνς Λαβεράν, στη συνοικία Βαλ-ντε-Γκρας, κτίρια καίγονται, μείνετε μακριά για να επιτρέψετε στους πυροσβέστες να επέμβουν», ήταν το μήνυμα του αντιδημάρχου Εντουάρντ Σιβέλ.

«Ακούσαμε μια μεγάλη έκρηξη. Βλέπαμε μαύρο καπνό και συντρίμμια παντού (…) Νομίζαμε πως έπεσε κεραυνός! Υπήρχε οσμή υγραερίου στον δρόμο», είπε στην εφημερίδα Liberation κάτοικος της περιοχής.

 

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση