Σε παιδί ανήκει η σορός που βρέθηκε στις έρευνες για τη Λιάνα στη Γαλλία: Φορούσε ρούχα παρόμοια με της 11χρονης αγνοούμενης
Οι Αρχές δεν έχουν ακόμη προχωρήσει σε επίσημη ταυτοποίηση της σορού, αναμένεται νεκροψία-νεκροτομή
Νέα δραματική εξέλιξη σημειώθηκε στην υπόθεση της εξαφάνισης της 11χρονης Λιάνα στη Γαλλία, καθώς οι Αρχές εντόπισαν τη σορό ενός παιδιού στον νομό Ζερ, με τα ρούχα να παραπέμπουν σε εκείνα που φορούσε η ανήλικη όταν χάθηκαν τα ίχνη της.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του εισαγγελέα και όσα καταγράφει το protothema.gr, η σορός εντοπίστηκε σε απομονωμένο σημείο μιας αγροτικής εκμετάλλευση. Ο εισαγγελέας σημείωσε ότι «βρέθηκε σορός που φαίνεται να ανήκει σε παιδί και έφερε ρούχα παρόμοια με εκείνα που φορούσε η ανήλικη κατά τον χρόνο της εξαφάνισής της».
Οι Αρχές δεν έχουν ακόμη προχωρήσει σε επίσημη ταυτοποίηση της σορού. Για τον λόγο αυτό, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση διέταξε τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ώρες.
«Κατόπιν εντολής της ανακρίτριας, θα πραγματοποιηθεί νεκροψία τις επόμενες ώρες, προκειμένου να καταστεί δυνατή η επίσημη ταυτοποίηση της σορού και να εξαχθούν ιατροδικαστικά συμπεράσματα σχετικά με τα αίτια του θανάτου», ανέφερε ο εισαγγελέας Ολιβιέ Ναμπουλέ.
Το χρονικό
Η 11χρονη είχε θεαθεί για τελευταία φορά την Παρασκευή 29 Μαΐου, στις 15:05 τοπική ώρα, κοντά στο σχολείο της στην πόλη Φλεράνς.
Οι γονείς της δήλωσαν την εξαφάνισή της λίγες ώρες αργότερα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση αναζήτησης από τις Αρχές.
Στο πλαίσιο της έρευνας, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 41χρονου, του Ζερόμ Μπαρέλα, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για την απαγωγή της ανήλικης.
Όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα, ο 41χρονος είχε απασχολήσει επανειλημμένα τις Αρχές στο παρελθόν, καθώς σε βάρος του είχαν κινηθεί τουλάχιστον πέντε διοικητικές ή δικαστικές διαδικασίες που σχετίζονταν με περιστατικά σεξουαλικής βίας σε βάρος ανηλίκων.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν, χαρακτήρισε «εντελώς απαράδεκτη» τη δικαστική διαδικασία που αφορά τον κύριο ύποπτο. «Γιατί δεν υπήρξε παρέμβαση, ενώ εδώ και πολλούς μήνες είχαν υποβληθεί καταγγελίες σε βάρος αυτού του ανθρώπου; Αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο» δήλωσε.
«Θα δημοσιοποιήσω το σχετικό πόρισμα και θα προχωρήσω στην επιβολή κυρώσεων» πρόσθεσε.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Τραμπ: «Πάγωσα» τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις – Ο Ζελένσκι δεν θέλει να τελειώσει ο πόλεμος
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε ξανά τον Ουκρανό ομόλογό του πως χτυπά ρωσικά διυλιστήρια και πως εκμεταλλεύεται τα χρήματα που του δίνει η ΕΕ
Την παραίτησή του υπέβαλε ο Γάλλος ΥΠΕΣ μετά το χάος, δεν την έκανε δεκτή ο Μακρόν - «Υπήρξαν αστοχίες» παραδέχθηκε ο Γάλλος Πρόεδρος
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, που βρίσκεται υπό πίεση έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο βίαιων ταραχών στη χώρα, παραδέχθηκε σήμερα ότι υπήρξαν αστοχίες στην «πρόβλεψη και τις πληροφορίες», αλλά δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών Λοράν Νουνιές, ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.
Ανάλυση Politico: Η Ευρώπη μπροστά στην τέλεια πολιτική καταιγίδα – Το χάος στη Γαλλία και η επόμενη μέρα στην ΕΕ
Μπροστά σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι φαίνεται πως βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς τα εκτεταμένα επεισόδια σε Γαλλία, Ιταλία και Βέλγιο, η ενεργειακή κρίση που βαραίνει κυρίως τις χώρες του Νότου, αλλά και οι επικείμενες εκλογές σε Ισπανία και Ιταλία δυσκολεύουν τη λήψη αποφάσεων και τους οποιουσδήποτε ελιγμούς.
Τραγωδία: Σταυρός έπεσε πάνω σε ιερέα την ώρα της Θείας Λειτουργίας και τον σκότωσε (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο καθολικός ιερέας Πατρίσιο Αλφρέδο Σάντσεθ Μολινάρι βρήκε τραγικό θάνατο σε εκκλησία στον Ισημερινό.
Ιταλία: 160 προσαγωγές στο Μιλάνο, το 80% ανήλικοι – Νέα επεισόδια και καταστροφές σε καταστήματα
Σοβαρή ένταση στο Μιλάνο, με ομάδες νεαρών να προκαλούν ζημιές και να συγκρούονται με την αστυνομία.
Ανάλυση για το διάγγελμα Μακρόν: Καταδίκασε τη βία, αλλά δεν ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα ή σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης
Έξι μήνες πριν τις κάλπες που σηματοδοτούν τη λήξη της θητείας του, ο Γάλλος πρόεδρος κατηγόρησε την ακροαριστερά και κάλεσε σε εθνικό διάλογο - Η παραπομπή των οικονομικών αποφάσεων στον πρωθυπουργό και η αναφορά στις εκλογές του 2027 αποτυπώνουν τα όρια της παρέμβασής του