Ντόναλντ Τραμπ: Έφτασε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο – Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2023 23:20 Ντόναλντ Τραμπ: Έφτασε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο – Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Στο ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον έφτασε ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρώην αρχηγός του Λευκού Οίκου διώκεται για προσπάθεια ανατροπής του αποτελέσματος στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ταξίδεψε με το ιδιωτικό του τζετ, με το οποίο προσγειώθηκε στο εθνικό αεροδρόμιο «Ρόναλντ Ρίγκαν», της Ουάσιγκτον, ενόψει της εμφάνισής του στο δικαστήριο, όπου έφτασε οδικώς.

O Τραμπ θα περάσει και πάλι την πόρτα του δικαστηρίου, κατηγορούμενος για «συνωμοσία σε βάρος του αμερικανικού κράτους», παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας και παραβίαση εκλογικών δικαιωμάτων.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγορείται και επισήμως για απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος σε σχέση με την αναμέτρηση του Νοεμβρίου του 2020, την οποία κέρδισε ο Τζο Μπάιντεν.

Οι προετοιμασίες στην Ουάσιγκτον είναι πυρετώδεις και τα μέτρα ασφαλείας πολύ αυστηρά, καθώς, ο Τραμπ θα βρεθεί ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου, όπου θα του απαγγελθούν και επισήμως κατηγορίες.

Σύμφωνα με το BBC, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε μία ανάρτηση στα social media από το αυτοκίνητο που τον μετέφερε στο αεροδρόμιο. Ειδικότερα, ο Τραμπ έγραψε στον δικό του ιστότοπο Truth Social, βάλλοντας κατά του Τζο Μπάιντεν και της οικογένειάς του, και αποκαλώντας το δικαστήριο, «άδικο χώρο» με «άδικο δικαστή». «Είμαστε ένα έθνος σε παρακμή», συμπλήρωσε.

Με ανάρτησή του, νωρίτερα, επίσης στο Truth Social, ο Τραμπ είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πηγαίνω στην Ουάσιγκτον για να με συλλάβουν επειδή αμφισβήτησα τις στημένες και κλεμμένες εκλογές. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα γιατί συλλαμβάνομαι για εσάς. Να κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά». Με μια ακόμη ανάρτησή του σχολίασε «χρειάζομαι μια ακόμη δίκη για να εξασφαλίσω την εκλογή μου».

Σημειώνεται ότι ο ειδικός εισαγγελέας, Τζακ Σμιθ κατηγορεί ευθέως τον Τραμπ ότι υπονόμευσε τα θεμέλια της αμερικανικής δημοκρατίας, προσπαθώντας να αλλοιώσει τη διαδικασία επικύρωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Μάλιστα, η όλη διαδικασία εκτυλίσσεται λίγα τετράγωνα μακριά από το κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ, εκεί όπου οι υποστηρικτές του Τραμπ εισέβαλαν για να προσπαθήσουν να εμποδίσουν τη μεταβίβαση της εξουσίας στον Μπάιντεν.

Ο ίδιος ο Τραμπ, που είναι το φαβορί για να κερδίσει εκ νέου το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές το 2024, τοποθετήθηκε νωρίτερα, κατηγορώντας τους Δημοκρατικούς για «εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης».

Παρακολουθήστε LIVE τις εξελίξεις από το abcNEWS:

Πηγή: NewsIt

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση