Ουκρανία: Βουλευτής υποστηρίζει πως η Γερμανία συναινεί να στείλει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2023 18:39 Ουκρανία: Βουλευτής υποστηρίζει πως η Γερμανία συναινεί να στείλει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Σχεδόν μονότονα η Ουκρανία ζητά από τους δυτικούς συμμάχους της πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, για να μπορεί να πλήξει μακρινούς στόχους, απ’ όπου η Ρωσία εξαπολύει επιθέσεις προκαλώντας καταστροφές στις ουκρανικές υποδομές.

Τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Γερμανία μέχρι τώρα αρνούνται ή έχουν ενδοιασμούς να στείλουν τέτοιους πυραύλους, καθώς θεωρούν ότι με δικά τους οπλικά συστήματα αναπόφευκτα θα πληγούν στόχοι εντός του ρωσικού εδάφους, μεγαλώνοντας την εμπλοκή τους στον πόλεμο που ξεκίνησε με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Σήμερα ωστόσο Ουκρανός βουλευτής δήλωσε ότι τα κοινοβουλευτικά κόμματα στη Γερμανία έχουν καταλήξει σε συμφωνία για να εφοδιάσουν την Ουκρανία με πυραύλους Taurus, το βεληνεκές των οποίων φτάνει τα 500 χιλιόμετρα, αν και ακόμη δεν έχει ληφθεί επίσημη απόφαση από το Βερολίνο.

Το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι το Βερολίνο δεν σκοπεύει προς το παρόν να παραδώσει στο Κίεβο τους πυραύλους αυτούς και ότι αυτά τα οπλικά συστήματα δεν είναι κατεπείγουσας προτεραιότητας. Επιπλέον ένας εκπρόσωπος του υπουργείου είπε σήμερα στο πρακτορείο Reuters ότι η θέση της γερμανικής κυβέρνησης στο θέμα αυτό δεν έχει αλλάξει.

Ωστόσο ο Γιεχόρ Τσέρνεφ, βουλευτής και επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, είπε: «Οι φίλοι μου στην Μπούντεσταγκ μόλις μου είπαν ότι οι βασικές κοινοβουλευτικές δυνάμεις κατέληξαν σε συμφωνία για τη μεταφορά των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Taurus στην Ουκρανία. «Εργαστήκαμε για πολύ καιρό με τους Γερμανούς κοινοβουλευτικούς ώστε να συγκροτήσουμε μια ομάδα υποστήριξης και τώρα επιτέλους ο πάγος έσπασε. Περιμένουμε την επίσημη απόφαση», έγραψε ο Τσέρνεφ στο Facebook.

πηγή:newsit.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση