Η Τουρκία θα στηρίξει την προσφυγή της Ν. Αφρικής κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024 22:47 Η Τουρκία θα στηρίξει την προσφυγή της Ν. Αφρικής κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο

Την ώρα που φουντώνουν οι φήμες ότι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου η Τουρκία εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να συμμετάσχει ως ενάγουσα στην προσφυγή που κατέθεσε η Νότια Αφρική, η οποία κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας.

Δηλώσεις για το θέμα της προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ινδονήσιο ομόλογό του. «Θα ήθελα να το ανακοινώσω για πρώτη φορά ότι αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στην υπόθεση της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το Bloomberg  o Χακάν Φιντάν ανέφερε ότι η Τουρκία έχει αφιερώσει χρόνο στην προετοιμασία επίσημης αίτησης για να συμμετάσχει στην υπόθεση. «Θα ολοκληρώσουμε τις νομικές εργασίες και στη συνέχεια θα ασχοληθούμε με το τι περισσότερο μπορούμε να κάνουμε με τις συμμαχικές χώρες», ήταν τα λόγια του.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Δεκέμβριο η Νότια Αφρική είχε καταθέσει προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο κατά του Ισραήλ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει αποκαλέσει τους άνδρες της Χαμάς «μαχητές της ελευθερίας» ενώ έχει επικρίνει ουκ ολίγες φορές τη συμπεριφορά του Ισραήλ στον πόλεμο μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2013.

Το Bloomberg επισημαίνει ότι η Τουρκία δεν θεωρεί ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση