Βέλγιο: Εκκενώθηκαν τρία σχολεία μετά από προειδοποίηση για βόμβα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023 15:10 Βέλγιο: Εκκενώθηκαν τρία σχολεία μετά από προειδοποίηση για βόμβα

Το Βέλγιο συνεχίζει να ζει υπό το καθεστώς του τρόμου για νέα πιθανά νέα χτυπήματα φανατικών ισλαμιστών μετά την δολοφονία δυο Σουηδών οπαδών από Τυνήσιο, καθώς σήμερα (19.10.2023) εκκενώθηκαν τρία σχολεία μετά από απειλή για βόμβα, ενώ συναγερμός σήμανε μετά από πληροφορίες για την ύπαρξη οπλισμένου άνδρα σε τραμ.

Δύο σχολεία στη Φλάνδρα, παρακείμενο σουπερμάρκετ, γειτονική πολυκατοικία καθώς και ένα σχολείο στη Βαλλονία εκκενώθηκαν σήμερα στο Βέλγιο μετά από προειδοποίηση για βόμβα.

Στο σχολείο της Φλάνδρας οι μαθητές έχουν μεταφερθεί σε αθλητικό κέντρο, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης του Βελγίου με την αστυνομία να σημειώνει ότι βρίσκονται ειδικοί στο πεδίο, καθώς και σκύλος εκπαιδευμένος για τον εντοπισμό εκρηκτικών, προκειμένου να φανεί αν υπάρχει βόμβα.

Το σημείωμα σχετικά με τα σχολεία της Φλάνδρας εντοπίστηκε σήμερα το πρωί.

Στο μεταξύ, συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες, όταν επιβάτες τραμ ανέφεραν ότι στο βαγόνι υπήρχε άνδρας που έφερε όπλο στη ζώνη του χωρίς μέχρι τώρα να έχει επιβεβαιωθεί. Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 8.30 το πρωί, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα.

Ο οδηγός του τραμ το ακινητοποίησε και οι επιβάτες κατέβηκαν, ενώ ο ύποπτος είχε ήδη αποβιβαστεί. Η αστυνομία έφτασε γρήγορα στο σημείο και η κυκλοφορία του τραμ σταμάτησε για περίπου μία ώρα.

Οι αρχές εξετάζουν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας και τις λεπτομέρειες που έδωσαν οι δύο αυτόπτες μάρτυρες. Προς το παρόν οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες.

Πηγή: newsit.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση