Νέα προειδοποίηση της Παγκόσμιας Τράπεζας για την παγκόσμια οικονομία λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 11:30 Νέα προειδοποίηση της Παγκόσμιας Τράπεζας για την παγκόσμια οικονομία λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ατζάι Μπάνγκα

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ατζάι Μπάνγκα δήλωσε σήμερα πως οι γεωπολιτικές εντάσεις δημιουργούν «σοβαρό» κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας στη διάρκεια του ετήσιου επενδυτικού φόρουμ Future Investment Initiative πως «η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ξεπέρασε χθες για λίγο το 5%, πρόκειται για αποδόσεις που δεν έχουμε δει ξανά. Έτσι ναι, η απειλή είναι εκεί και παραμονεύει στις σκιές». Το Future Investment Initiative  αποκαλείται το «Νταβός της ερήμου».

«Και έπειτα, πόσος χρόνος μένει άραγε μέχρι την επόμενη πανδημία; Γίνονται τόσα πολλά στον κόσμο και τη γεωπολιτική με τους πολέμους που βλέπουμε και μ’ αυτό που συνέβη πρόσφατα στο Ισραήλ και τη Γάζα. Σε τελική ανάλυση, όταν τα βάζεις όλα αυτά μαζί, πιστεύω πως ο αντίκτυπος στην οικονομική ανάπτυξη είναι ακόμα πιο σοβαρός», δήλωσε.

«Ενώ όλα φαίνονται καλύτερα απ’ ό,τι περιμέναμε πριν από λίγο καιρό στον αναπτυσσόμενο κόσμο, πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ επικίνδυνη συγκυρία».

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση