Κρίσιμη ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ για την συνέχεια του πολέμου Ισραήλ - Χαμάς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2023 15:16 Κρίσιμη ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ για την συνέχεια του πολέμου Ισραήλ - Χαμάς

Ο Χασάν Νασράλα, ηγέτης της λιβανέζικης σιιτικής ισλαμιστικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, απευθύνεται στους οπαδούς του για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς. Η ομιλία είναι πιθανό να δείξει τις επόμενες κινήσεις της Χεζμπολάχ. Αυτό έχει εγείρει φόβους ότι θα μπορούσε να ανοίξει άλλο ένα μέτωπο στη σύγκρουση.

Στο Ισραήλ έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός, ειδικά στα σύνορα με το Λίβανο σε περίπτωση που ο ηγέτης της Χεζμπολάχ δώσει το πράσινο φως στους φανατικούς υποστηρικτές του να μπουν στον πόλεμο. 

Από τότε που η Χαμάς πραγματοποίησε τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, σκοτώνοντας περισσότερους από 1.400 ανθρώπους, η Χεζμπολάχ έχει εντείνει τις επιθέσεις της στο Ισραήλ, το οποίο ανταποδίδει. 

Δείτε ζωντανά

Το Ισραήλ προωθεί την χερσαία εισβολή του στη Γάζα, με στόχο την εξάλειψη της Χαμάς, ενώ ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στην περιοχή έχει ξεπεράσει τους 9.000, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Η Χαμάς, εν τω μεταξύ, έχει επανειλημμένα καλέσει τους συμμάχους της να συμμετάσχουν στον αγώνα και πολλοί αναρωτιούνται αν η Χεζμπολάχ θα απαντήσει σε αυτές τις εκκλήσεις.

Η Χεζμπολάχ – η οποία, όπως και η Χαμάς, θεωρούνται τρομοκρατικές οργανώσεις είναι η μεγαλύτερη πολιτική και στρατιωτική δύναμη στον Λίβανο. Αυτό σημαίνει ότι οι αποφάσεις της ομάδας αντηχούν πολύ πέρα από τη βάση υποστήριξής της και πολλοί περιμένουν με αγωνία την ομιλία του Νασράλα – οπαδοί και εχθροί.

Το πού βρίσκεται ο Νασράλα, όπως πάντα, παραμένει ένα μυστήριο.

Η ομιλία του θα μεταδοθεί σε δημόσιες προβολές που διοργανώνονται από την ομάδα σε όλη τη χώρα και πλαισιώνεται από τη Χεζμπολάχ ως μια σημαντική στιγμή. Έκαναν το ασυνήθιστο βήμα να το ανακοινώσουν πέντε ημέρες νωρίτερα τροφοδοτώντας την προσδοκία μιας σημαντικής ανακοίνωσης.

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση