Τη Δευτέρα ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου Μενδενίτσας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024 16:28 Τη Δευτέρα ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου Μενδενίτσας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα εορταστεί ο πολιούχος και προστάτης του χωρίου, ο Άγιος Γεώργιος, πρότυπο ανδρείας και αφοσίωσης.

Ανήμερα της γιορτής Του, που φέτος πέφτει τη Δευτέρα του Πάσχα, 6 Μαΐου, θα γίνει μια λαμπρή γιορτή που διοργανώνει η Δημοτική Κοινότητα Μενδενίτσας με τον Σύλλογο Μενδενίτσας!

Μετά την πανηγυρική λειτουργία και τη  συγκινητική διαδικασία της λιτανείας της εικόνας του Αγίου, θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί στο προαύλιο της εκκλησίας και στη συνέχεια, συνδυάζοντας το τοπικό έθιμο της Μενδενίτσας για τον εορτασμό της πρωτομαγιάς, οι εκδηλώσεις θα συνεχισθούν στην πλατεία του χωριού με χορό.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας έχει εξασφαλίσει ζωντανή ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής με τη Μαρίνα Χατζή & τον Γιάννη Παρούση στο τραγούδι και τον Δημήτρη Κουτή στο κλαρίνο.

Η συμμετοχή και η συνεισφορά όλων είναι καθοριστική.

Η παράδοση, που ενισχύει την αίσθηση της κοινότητας και της κοινής πίστης, είναι ένας ζωντανός σύνδεσμος με το παρελθόν και μια έκφραση της συνεχούς πνευματικής κληρονομιάς του λαού μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση