Θα χάσει έναν ακόμα βουλευτή η Φθιώτιδα;

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Ιουλίου 2022 08:54 Θα χάσει έναν ακόμα βουλευτή η Φθιώτιδα;

Η απώλεια μιας έδρας στη Βουλή θα μειώσει ακόμη περισσότερο τη δύναμη της Φθιώτιδας...

Φωτιά έχουν πάρει τα κομματικά, αλλά και τα αυτοδιοικητικά επιτελεία, με την πιθανή αναδιαμόρφωση του εκλογικού χάρτη, μετά τη δημοσιοποίηση των προσωρινών στοιχείων της απογραφής πληθυσμού 2021, στοιχείων που αναμένεται να επισημοποιηθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών το Δεκέμβριο.

Οι πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Τα Νέα" θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποφασισμένο να ανακατέψει την τράπουλα στις κάλπες της άνοιξης και "να αλλάξει τη σημερινή αποτύπωση του εκλογικού χάρτη λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο στις βουλευτικές έδρες από τις πληθυσμιακές αυξομειώσεις το 2021".

Μεταξύ των εκλογικών περιφερειών που, βάσει της τελευταίας απογραφής, χάνει μια έδρα και ο αριθμός τους από πέντε μειώνεται στις τέσσερις, είναι και η Φθιώτιδα, που είχε χάσει πριν λίγα χρόνια άλλον έναν εκπρόσωπό της στο Κοινοβούλιο. 

Αναταράξεις που θα έχουν και την αυτοδιοικητική τους διάσταση με μείωση των εδρών και στους επτά δήμους του νομού Φθιώτιδας, αλλά και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπως αναλύθηκαν σε προηγούμενη ανάρτησή μας (Φθιώτιδα: Μείωση των βουλευτικών εδρών και των δημοτικών συμβούλων).

Θα ισχύσει τελικά από την προσεχή εκλογική αναμέτρηση η ανακατανομή των εδρών που θα ανατρέψει τα δεδομένα λόγω των πληθυσμιακών μεταβολών και θα μειώσει κι άλλο τη φωνή της Φθιώτιδας, τη δύναμη του τόπου μας στη Βουλή;

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση