Άρχισε το γαϊτανάκι των υποψηφιοτήτων και στο Δήμο Λεβαδέων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 16:46 Άρχισε το γαϊτανάκι των υποψηφιοτήτων και στο Δήμο Λεβαδέων

Άρχισε το γαϊτανάκι των υποψηφιοτήτων και στο Δήμο Λεβαδέων μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλάζουμε Σελίδα», Δημήτρη Καραμάνη, ότι θα διεκδικήσει εκ νέου το δημαρχιακό θώκο.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βοιωτίας, όπως σημειώνει στην ανακοίνωση του, καλεί σε συστράτευση στον "ανεξάρτητο συνδυασμό του όλες τις υγιείς δυνάμεις", ενώ κάνει λόγο περί "πολυσυλλεκτικού και δυναμικού πόλου, μιας νέας Δημοτικής Αρχής η οποία θα διεκδικήσει με δυναμισμό, ήθος και συνέπεια την επίλυση διαχρονικών προβλημάτων".

Η παράταξη "Αλλάζουμε Σελίδα" συμμετείχε για πρώτη φορά στις δημοτικές εκλογές του 2019, συγκέντρωσε ποσοστό 19,49%, καταλαμβάνοντας έτσι 6 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Δεν πέρασαν λίγες ώρες από την ανακοίνωση του κ. Καραμάνη και στα δημοσιογραφικά γραφεία έφτασε η απάντηση του Δημάρχου Λεβαδέων Ιωάννη Ταγκαλέγκα. Ο Δήμαρχος αφού καυτηριάζει την απειρία του κ. Καραμάνη σε διοικητικές θέσεις της Αυτοδιοίκησης, τον κατηγορεί πως "μόνο τη φετινή χρονιά αυτός απουσίαζε σχεδόν στις μισές συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής ενώ σε αυτές που συμμετείχε οι τοποθετήσεις του δεν προήγαν το κοινό συμφέρον".

Σχολιάζοντας ο κ. Ταγκαλέγκας "τα περί κομματικής ανεξαρτησίας που αναφέρει, η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι να τον πιστέψω εφόσον κατέχει θεσμική κομματική θέση σε όμορο νομό".

Το σίγουρο είναι πως οι μονομαχίες των δύο ανδρών, που προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο, στις επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σφοδρές. 

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων η πλειοψηφούσα παράταξη του Δημάρχου κατέχει 11 έδρες, η παράταξη της πρώην Δημάρχου Γιώτας Πούλου 9 έδρες και η παράταξη του Νώντα Κοτσικώνα 7 έδρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση