Γιατί με τον Θύμιο Καραΐσκο;

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023 08:32 Γιατί με τον Θύμιο Καραΐσκο;

Η συντονιστική επιτροπή της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών, που συμμετέχουμε εδώ και 13 χρόνια στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του Δήμου Λαμιέων και εργαστήκαμε αδιάκοπα μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την διάρκεια της θητείας τριών δημοτικών αρχών, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 αποδεχόμενοι την πρόταση συνεργασίας του Δημάρχου κ. Θύμιου Καραίσκου και του συνδυασμού του ‘’Περήφανη Πόλη’’.

Στην απόφασή μας αυτή οδηγηθήκαμε μετά την αδυναμία κατάρτισης αυτόνομου ψηφοδελτίου, λόγω του απαράδεκτου και αντιδημοκρατικού καλπονοθευτικού εκλογικού συστήματος που ισχύει, η επιθυμία μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δήμο που αγαπάμε και που δραστηριοποιούμαστε κοινωνικά και επαγγελματικά, αλλά και η αποτελεσματική συνεργασία με τον δήμαρχο που μας έδωσε την ευκαιρία να υλοποιήσουμε μέσα από το θεσμικό μας ρόλο πολλά από όσα εδώ και χρόνια πρεσβεύουμε και επιθυμούμε να κάνουμε πράξη στον τόπο μας. 

Το προγραμματικό πλαίσιο και οι συγκλίσεις που συνυπογράφουμε σε αυτή μας τη συνάντηση με τον δήμαρχο αφορούν:

- τη βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη

- την επίλυση του κυκλοφοριακού της Λαμίας με υποστήριξη της βιώσιμης κινητικότητας

- την ενδυνάμωση της Κοινωνικής Πολιτικής στους ευάλωτους δημότες

- την επέκταση του Πρασίνου στην πόλη και τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας καταγραφής και παρακολούθησής του με μετρήσιμα στοιχεία περιβαλλοντικής αποδοτικότητας και βιωσιμότητας

- τον σεβασμό και την αξιοποίηση του δημόσιου χώρου προς όφελος των πολλών 

- την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση επενδύσεων

- τον πλήρη ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου

- τις εκφρασμένες τοποθετήσεις μας για τον Πολιτισμό 

- την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων που θα δώσουν άλλη πνοή στη Λαμία

- την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας

- την αναβάθμιση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων των Τοπικών Κοινοτήτων

- την ανάπτυξη κουλτούρας φιλοζωίας και την προώθηση της ευζωίας των ζώων

Επίσης καθοριστικό ρόλο σε αυτή τη δημιουργική σύνθεση διαδραματίζουν οι αποφάσεις που θα λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης στο Δήμο Λαμιέων, για τις οποίες δεσμευόμαστε από κοινού να εφαρμόσουμε την επόμενη 5ετία με στοχευμένες παρεμβάσεις:

- Αξιοποίηση του υπάρχοντος Περιφερειακού Σχεδίου Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή ώστε να επιτυγχάνεται προσαρμογή της πολιτικής προστασίας στα ακραία καιρικά φαινόμενα που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή

- Οργάνωση στις αρχές της βιωσιμότητας, της κυκλικότητας και της προστασίας του Περιβάλλοντος σε όλους τους τομείς της αρμοδιότητάς του Δήμου

- Ενεργειακή αναβάθμιση όλων των δημοτικών χώρων και των αθλητικών εγκαταστάσεων για εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από ένα Σχέδιο Καθαρής Ενεργειακής Μετάβασης

Πιστεύοντας πως μπορεί να υπάρξει μια Αυτόνομη, Δημοκρατική Τοπική Αυτοδιοίκηση που να σέβεται το Περιβάλλον, να ενισχύει την Κοινωνική Συνοχή και να  εξασφαλίζει Ποιότητα και Βιωσιμότητα στα μέλη των τοπικών κοινωνιών καλούμε τους συμπολίτες μας να μας δώσουν με την ψήφο τους τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε μέσα από τα θεσμικά συλλογικά όργανα θέσεις στο επόμενο δημοτικό Συμβούλιο ώστε να εφαρμόσουμε τις προγραμματικές μας προτάσεις.

Η συμμετοχή μας στο ψηφοδέλτιο του Θύμιου Καραΐσκου αφορά δύο υποψήφιους στο κεντρικό ψηφοδέλτιο και δύο υποψήφιες στο ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Κοινότητας Λαμίας. 

Συγκεκριμένα στο κεντρικό ψηφοδέλτιο για εκλογή στο Δημοτικό Συμβούλιο συμμετέχουν οι:

1. Γιώργος Γιάννακας

Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευρυτανίας

Δρ. Φυσικός, Επιστημ. συνεργάτης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας

Μέλος του Οικολογία-Πράσινη Λύση

2.Παναγιώτης Στασινός

Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Δημοτικός Σύμβουλος (2010-2023)

Ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας

Πρώην αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Προστασίας Γ’ ηλικίας, εποπτείας και λειτουργίας βρεφονηπιακών σταθμών, Ισότητας των Φύλων, υπεύθυνου λειτουργίας Δημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων και φροντίδας αδέσποτων ζώων(2019-2023)

Μέλος του Δικτύου Πράσινων Αυτοδιοικητικών και του Οικολογία-Πράσινη Λύση

Στο ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Κοινότητας Λαμίας συμμετέχουν οι:

1.Ιωάννα Κωστοπούλου

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στη Ρυθμική Γυμναστική

Δασκάλα χορού στο Σύγχρονο Χορό

Απόφοιτος Δημοτικού Ωδείου Λαμίας στο τραγούδι

2.Ιωάννα Χατζή

Φιλόλογος-Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

 Η Συντονιστική Επιτροπή

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση