ΣΥΡΙΖΑ: Άρχισε το γαϊτανάκι των αποχωρήσεων και στη Στερεά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023 13:00 ΣΥΡΙΖΑ: Άρχισε το γαϊτανάκι των αποχωρήσεων και στη Στερεά

Ο πρώην βουλευτής Εύβοιας Βαγγέλης Αποστόλου άνοιξε το γαϊτανάκι των αποχωρήσεων και στη Στερεά Ελλάδα, ενώ παραμένει γρίφος η στάση άλλων στελεχών της Ομπρέλας.

Η αποχώρηση από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του πρώην Υπουργού και πρώην βουλευτή Εύβοιας Βαγγέλη Αποστόλου, άνοιξε και στη Στερεά Ελλάδα το χορό των στελεχών που διαφωνούν με την πολιτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπό τη νέα ηγεσία και ανοίγουν την πόρτα της εξόδου.

Σε δήλωσή του με τίτλο “Δεν αρκούν οι αναμνήσεις" ο Βαγγέλης Αποστόλου, σημειώνει πως «μετά την πολύχρονη και αταλάντευτη παρουσία μου στο χώρο της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς, όσο και να προβληματίζομαι για την επόμενη ημέρα καταλήγω σε μία διαπίστωση: Είναι αδύνατο, μετά και τα συμβάντα στην Κεντρική Επιτροπή το περασμένο Σαββατοκύριακο να αποφύγεις τη μόνη απόφαση που μπορεί να σε εκφράσει:

Ως εδώ ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, ζήσε με την ανάμνησή του.

Και ούτε βέβαια θα κρύψεις ποτέ την πορεία σου στο χώρο, για να κάνεις την αποχώρησή σου ανώδυνη επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ που ήξερες δεν υπάρχει πλέον. Έτρεφα κάποια ελπίδα ότι την περίοδο των αλλεπάλληλων ηττών, θα άνοιγε κάποιος ουσιαστικός διάλογος, για τη λειτουργία μας ως αντιπολίτευση και για την αποτίμηση και ανάδειξη του κυβερνητικού μας έργου.

Τελικά οργανώθηκε η άλωση του χώρου, η κατασυκοφάντηση του έργου της Κυβέρνησης που αποτελούσε πηγή περηφάνιας για μας και στην περίπτωση των 37δις όχι μόνο επέτρεψε την έξοδο της χώρας μας στις αγορές, αλλά και βοήθησε στη διαχείριση των μνημονίων. Όμως η σιωπή, σήμερα, συμβάλλει στην εκθεμελίωση του ΣΥΡΙΖΑ». 

Η δήλωση του πρώην Υπουργού και βουλευτή Εύβοιας καταλήγει επισημαίνοντας «για μένα η αποχώρηση από αυτόν το ΣΥΡΙΖΑ είναι μονόδρομος. Θα είμαι παρών στη μάχη για την ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά, όπως πάντα».

Ερωτηματικό υπάρχει για τη στάση κι άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Στερεά Ελλάδα, όπως του μέλους της Κ.Ε. από την Εύβοια, Αλεξάνδρας Θαλασσινού, η οποία, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, συμμετείχε ενεργά στην Ομπρέλα αλλά δεν υπέγραψε το κείμενο των στελεχών που αποχώρησαν.

Με ενδιαφέρον, τέλος, αναμένονται οι κινήσεις στελεχών της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας, όπως του Συντονιστή της Βαγγέλη Σακελλάρη αλλά και των υπολοίπων μελών του καθοδηγητικού Οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας, που δεν έχει συνεδριάσει εδώ και μήνες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση