Ανέλαβε και επίσημα καθήκοντα η νέα Γενική Γραμματέας του Δήμου Λαμιέων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2024 08:22 Ανέλαβε και επίσημα καθήκοντα η νέα Γενική Γραμματέας του Δήμου Λαμιέων

Ποιες είναι οι αρμοδιότητες που έχει η ΓΓ του Δήμου Λαμιέων Αθανασία Ζωβοΐλη, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στο Διαύγεια.

Όπως είχε αναρτήσει το LamiaReport ένα έμπειρο στέλεχος με βαθιά γνώση της λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης, αλλά και των τεχνικών έργων, επέλεξε ο νέος Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου για την απαιτητική θέση της Γενικής Γραμματέως στο Δήμο Λαμιέων.

Πρόκειται για την μέχρι τώρα Διευθύντρια Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Αθανασία Ζωβοΐλη, που από χθες (2/1/24) ανέλαβε και επίσημα καθήκοντα ως Γενική Γραμματέας με τη νέα Δημοτική Αρχή, αναλαμβάνοντας τη νευραλγική θέση του συντονισμού των δημοτικών υπηρεσιών, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται με αποδοτικό τρόπο η αποτελεσματικότητα στην επίτευξη των στόχων και των προγραμμάτων που αποφασίζονται από τα πολιτικά όργανα του Δήμου.

Οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματέως:

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημάρχου Λαμιέων Πανουργιά Παπαϊωάννου η Γενικής Γραμματέας μπορεί να:

1.- Υπογράφει τις αποφάσεις χορήγησης αδειών με ή χωρίς αποδοχές και μετακίνησης εκτός έδρας στο εσωτερικό και εξωτερικό των υπαλλήλων του Δήμου.

2.- Παρέχει οδηγίες, δίνει κατευθύνσεις και, γενικότερα, συντονίζει τις υπηρεσίες του Δήμου κατά την άσκηση του έργου τους.

3.- Προβαίνει στη μελέτη και εισήγηση μέτρων για τη βελτίωση και προαγωγή των λειτουργιών του Δήμου.

4.- Μεριμνά για την επεξεργασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες των θεμάτων που είναι προς συζήτηση ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου και τα αρμόδια όργανα σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη ή έχουν ήδη συζητηθεί σε αυτά, καθώς και να τα υποστηρίζει
ενώπιον των ανωτέρω οργάνων, εφόσον κρίνεται απαραίτητο.

5.- Παρακολουθεί τη διαδικασία εφαρμογής των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών του Δήμου από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

6.- Μεριμνά για την έγκαιρη ετοιμασία των περιοδικών απολογισμών δράσης του Δήμου σύμφωνα προς τα αντίστοιχα προγράμματα ή τις συγκεκριμένες αποφάσεις και ενημερώνει σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο και τα αρμόδια όργανα.

7.- Μεριμνά για τη συνεχή βελτίωση της αποτελεσματικής δράσης των υπηρεσιών του Δήμου, την προσαρμογή της λειτουργίας τους στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και τη βελτίωση της απόδοσης του στελεχικού δυναμικού και των τεχνικών μέσων του Δήμου.

8.- Οργανώνει κάθε νέα υπηρεσία που δημιουργείται στο Δήμο.

(Η Αθανασία Ζωβοΐλη ενημερώνει τον Πρωθυπουργό για το έργο στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου)

Η Αθανασία Ζωβοΐλη έχει σπουδάσει Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με Msc Γεωπληροφορικής στο National Technical University of Athens και στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Έργων Υποδομής MSc, ενώ έχει και μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση επιχειρήσεων (MBA).  Επίσης έχει διατελέσει επί σειρά ετών Τμηματάρχης στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, Διευθύντρια Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Διευθύντρια Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Διευθύντρια Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση