Λαμία - Αστέρας Τρίπολης 0-0: Ήθελαν τη νίκη αλλά δεν έφτασαν στο γκολ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 04 Σεπτεμβρίου 2022 08:32 Λαμία - Αστέρας Τρίπολης 0-0: Ήθελαν τη νίκη αλλά δεν έφτασαν στο γκολ

Ντεμπούτο για τρεις παίκτες που έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν. Και οι δύο ομάδες παρέμειναν χωρίς «τρίποντο» σε αυτές τις τρεις πρώτες αγωνιστικές…

Σε ένα παιχνίδι που είχε ρυθμό και ευκαιρίες, Λαμία και Αστέρας Τρίπολης «κόλλησαν» στο 0-0 στο μεταξύ τους παιχνίδι που έγινε στο "Αθανάσιος Διάκος" γαι την 3η αγωνιστική της Super League..

Αν και έγινε σε μία ημέρα με πολλή ζέστη και ενώ βρισκόμαστε ακόμη στο ξεκίνημα, και τα δύο σύνολα έδειξαν πολύ πείσμα και αρετές ομάδας που μπορούν να διεκδικήσουν κάτι καλό στο πρωτάθλημα.

Η Λαμία ήταν καλύτερη, επικράτησε σχεδόν και στα 90 λετπά, ωστόσο δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει καμία από τις φάσεις που δημιούργησε.

Ευτύχημα πάντως ότι δε δέχτηκε και γκολ από έναν Αστέρα που είχε δύο τουλάχιστον κλασικές στιγμές για να «κλέψει» το τρίποντο. Επίσης άφησαν καλές εντυπώσεις οι τρεις παίκτες που ντεμπουτάρισαν, Ασκόφσκι, Μερμαντίνι και ειδικά ο Μποάκιε.

Το σύστημα

Με το σύστημα και σχεδόν όλα τα πρόσωπα που ξεκίνησαν στα Γιάννενα, παράταξε την ομάδα του ο Τζιανλούκα Φέστα.

Στα δοκάρια ο Σαράνοφ, στην άμυνα «τετράδα», Αντέτζο, Κορνέζος, Σιμόν και Γκοράνοφ με τους δύο τελευταίους να είναι επιφορτισμένοι και με τις προωθήσεις από τα άκρα. Στο κέντρο Μπεχαράνο και Σλίβκα και στα πλάγια οι Νούνιες και Τσιλούλης σαν ακραία χαφ, πολύτιμοι βοηθοί στη ανάπτυξη του παιχνιδιού. Στο κέντρο «10αρι» ο Ντε Βινσέντι και στην επίθεση ο Γιακουμάκης που ήταν ουσιαστικά και η μοναδική αλλαγή, καθώς στα Γιάννενα είχε ξεκινήσει ο Μανούσος.

Οι φάσεις

Η πρώτη φάση του παιχνιδιού ήταν για τους φιλοξενούμενους και προήρθε από στημένη φάση λίγο πριν ολοκληρώσουμε 5 λεπτά παιχνιδιού. Από κόρνερ του Μπερτόλιο, ο Μπενίτο με έξυπνο τακουνάκι έστειλε την μπάλα λίγο άουτ με τον Σαράνοφ να ελέγχει την πορεία της.

Στα επόμενα δύο λεπτά οι γηπεδούχοι πάτησαν δύο φορές περιοχή αλλά στην τελική προσπάθεια τα χάλασαν. Στη μία βέβαια περίπτωση η σέντρα του Σιμόν θύμισε το γκολ στα Γιάννενα, όμως αυτή τη φορά ο Νούνιες παρενοχλήθηκε στον αέρα και δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε.

Στο 15’ η σέντρα του Ντε Βινσέντι, βρήκε το κεφάλι του Αντέτζο που έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 18’ ο Σλίβκα που έχει προσδώσει σιγουριά στη μεσαία γραμμή για τη Λαμία, έβγαλε τη σέντρα στην περιοχή, ο Γιακουμάκης άφησε έξυπνα την μπάλα που δεν έφτασε όμως στο Νούνιες αφού έδιωξαν όπως όπως οι αμυντικοί.

Στο 20’ ο Σιμόν θα επαναλάβει τη σέντρα ακριβείας για τον Νούνιες που χώθηκε ανάμεσα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Αστέρα, όμως η κεφαλιά του και αυτή τη φορά δε βρήκε στόχο.

Η "σφήνα" του Νούνιες:

Με τη Λαμία να πιέζει ψηλά και να έχει την απόλυτη κατοχή, φτάσαμε στο 33’ με το Σλίβκα να κλέβει την μπάλα και να βγάζει με τη μία στο Ντε Βινσέντι. Ο τελευταίος προσπάθησε να προλάβει τον Παπαδόπουλο (που είχε κάνει τη λάθος μεταβίβαση πάνω στον Σλίβκα), έκανε το σουτ - πλασέ, ο υψηλόσωμος πορτιέρο όμως άπλωσε τα τεράστια του χέρια και στη γωνία του απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.

Το λάθος του Παπαδόπουλου και η μεγάλη απόκρουση στο σουτ του Ντε Βινσέντι:

Στο 36’ ο Αστέρας απάντησε στη μεγάλη φάση της Λαμίας με τον Γκαρντάβσκι να δίνει πολύ ωραία στον Μπενίτο ο οποίος φάτσα με τον Σαράνοφ, πλάσαρε άουτ.

Το ημίχρονο έκλεισε με δύο ακόμη ευκαιρίες για τους γηπεδούχους στο 44’ σε σέντρα του Σλίβκα στο Τσιλούλη η κεφαλιά του οποίου πέρασε άουτ (ο βοηθός έχασε τη φάση και σήκωσε σημαία για οφσάιντ) και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και πάλι με τον Τσιλούλη που συνέκλινε από δεξιά και προς το κέντρο της μεγάλης περιοχής του Αστέρα, σούταρε όμως άουτ.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τρεις αλλαγές για τους φιλοξενούμενους, ανάμεσα στα νέα πρόσωπα και ο Χερόνιμο Μπαράλες.

Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που εξακολούθησαν να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και μάλιστα στο 48’ η πίεση λίγο έλειψε να φέρει κάτι καλό. Ο Γιακουμάκης έκλεψε την μπάλα, έμεινε όρθιος από το μαρκάρισμα και έβγαλε στο Ντε Βινσέντι που σούταρε για να αποκρούσει ο Παπαδόπουλος.

Στο 61’ μια εξαιρετική κατά μέτωπο επίθεση του Νούνιες που έβγαλε την μπαλιά για τον Γιακουμάκη, με τον τελευταίο να προσπαθεί αμέσως να πλασάρει τον Παπαδόπουλο που ήταν εκτός εστίας, έστειλε όμως την μπάλα άουτ.

Στο ίδιο λεπτό ένα σουτ του Γκαρντάβσκι ανάγκασε τον Σαράνοφ σε μια σταθερή επέμβαση.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού χωρίς όμως την κλασική φάση.

Στο 68’ ο Φέστα έκανε τις πρώτες του αλλαγές, βγάζοντας τον εξαιρετικό Νούνιες που είχε φάει πολλές κλωτσιές (βγήκε κουτσαίνοντας) και έβαλε τον Τζανδάρη, ενώ στη θέση του εξαιρετικά κινητικού Γιακουμάκη έκανε ντεμπούτο ο Μποάκιε.

Για ένα και πλέον 5λεπτο οι γηπεδούχοι φάνηκαν να ψάχνονται στον αγωνιστικό χώρο και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Αστέρα που απέκτησαν κατοχή.

Στο 77’ όμως από το πείσμα του Μπεχαράνο, ο Τσιλούλης προσπάθησε σε δύο χρόνου σαν απειλήσει, τελικά η μπάλα πήρε ύψος και πήγε συστημένα στον Σλίβκα που έπιασε αέρα μόνος στο δεύτερο δοκάρι!

Στο επόμενο λεπτό ο Ιταλός αποκατέστησε τα πράγματα, βγάζοντας και τον Ντε Βινσέντι και περνώντας καθαρά δεύτερο επιθετικό τον Ασκόφκσι.

Η Λαμία πήρε και πάλι μέτρα στο γήπεδο και ξεκίνησε να πιέζει. Στο 85’ είχαμε ένα ακόμη ντεμπούτο αυτό του Μαρμεντίνι που πέρασε στη θέση του Τσιλούλη. Μάλιστα ο Βραζιλιάνος στην πρώτη του επαφή, έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν στο φάουλ του Γκοράνοφ πετάχτηκε προ του Μπαράλες, όμως η κεφαλιά του έφυγε μόλις άουτ!

Τεράστια ευκαιρία της Λαμίας στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, από κόρνερ του Ασκόφσκι, ο Σλίβκα έπιασε την καρφωτή κεφαλιά πάσα για τον Μπεχαράνο που από το δεύτερο δοκάρι έπιασε κεφαλιά άουτ.

Το 0-0 αδικεί την εικόνα του παιχνιδιού και περισσότερο τη Λαμία, που είχε τις περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες.

Θετικά στοιχεία το ντεμπούτο τριών παικτών από τους οποίους περιμένει πολλά η φετινή Λαμία και έδειξαν να έχουν καλά στοιχεία. Πολύ θετικό και η σταθερότητα των περισσοτέρων παικτών που μπορούν να δώσουν περισσότερα.

ΠΑΣ Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Αντέτζο, Νούνιες (68’ Τζανδάρης), Γιακουμάκης (68’ Μποάκιε), Ντε Βινσέντι (78’ Ασκόφσκι), Σλίβκα, Σιμόν, Μπεχαράνο, Γκοράνοφ, Τσιλούλης (85’ Μαρμεντίνι), Κορνέζος

Στον πάγκο, Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Μανούσος, Μπενίτεζ

Αστέρας Τρίπολης (Ηρακλής Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Καστάνο, Ατιένζα, Καρμονα, Άλβαρες, Στάνκο, Ντομίνγκεθ (46’ Τιλίκα), Μπερτόλιο (93’ Τζουκάνοβιτς), Γκαρντάβσκι (63’ Σόνι), Ριέρα (46’ Μπαράλες), Μπενίτο (46’ Μπαρτόλο)

Στον πάγκο, Τσιφτσής, Αντζουλάς, Γκαρσία, Ιγκλέσιας

Διαιτητές: Άγγελος Αγγελάκης, Λάζαρος Δημητριάδης, Νικόλαος Σάββας

4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κάτοικος

VAR: Κωστας Περράκης

AVAR: Δημήτρης Σαμοϊλίδης

Το παιχνίδι:

*Πριν την έναρξη του αγώνα ο Γιώργος Μανούσος παρεέδωσε τιμητική πλακέτα εκ μέρους της Super League, στους αδερφούς Κεραμίδα, βασίλη και Γιάννη, που τόσα χρόνια υποστηρίουν ως φυσικοθεραπευτές την ομάδα της Λαμίας και γενικότερα το Ελληνικό Ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση