Αυτοί έκαναν τη ληστεία με την ομηρία στα διόδια της Τραγάνας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 08:25 Αυτοί έκαναν τη ληστεία με την ομηρία στα διόδια της Τραγάνας

Είχε φάει 60 χρόνια φυλακή, του έδωσαν άδεια και δεν επέστρεψε ποτέ - Φέρεται ως αρχηγός της συμμορίας που έκανε ληστείες - Σχεδίαζε "χτυπήματα" κατά τη διάρκεια των γιορτών - Είχαν... προτίμηση στα σούπερ μάρκετ.

Ο λόγος για έναν 39χρονο επικίνδυνο δραπέτη των φυλακών Δομοκού ο οποίος ήταν καταζητούμενος τους τελευταίους έξι μήνες. Ο 39χρονος κακοποιός εξέτιε ποινή φυλάκισης 60 ετών στις Φυλακές Δομοκού και ενώ είχε πάρει 6ημερη άδεια στις 7 Ιουνίου 2018 δεν επέστρεψε ποτέ!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Θεοδόση Πάνου από το newsit.gr ο δραπέτης ήταν αρχηγός σε μια από τις πλέον επικίνδυνες ληστρικές συμμορίες, η οποία μάλιστα ετοιμαζόταν να κάνει μεγάλες “ζημιές” εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Πως τους έπιασαν

Πρόκειται για τους δυο επικίνδυνους και πάνοπλους κακοποιούς, που συνελήφθησαν έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών στα Βριλήσσια την περασμένη Δευτέρα, ύστερα από ληστεία που είχαν πραγματοποιήσει σε Σούπερ Μάρκετ της περιοχής.

Ο ένας από τους ληστές πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών και μάλιστα επιχείρησε να τους πετάξει χειροβομβίδα, χωρίς όμως να τα καταφέρει, καθώς οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που είχαν φθάσει στο σημείο κατάφεραν να τον πυροβολήσουν και να τον τραυματίσουν.

Επί τόπου συνελήφθησαν οι δυο πάνοπλοι κακοποιοί, ο ένας 40 ετών, πρόκειται για τον τραυματία, ενώ λίγα λεπτά μετά κρυμμένος σε μια μονοκατοικία συνελήφθη ο 43χρονος συνεργός του, που άλλωστε είναι και ο δράστης της δολοφονίας της 51χρονης γυναίκας στην Μάνδρα Αττικής, το περασμένο Μάιο.

Ο επικίνδυνος δραπέτης φυλακών

Την επόμενη ημέρα, στην περιοχή του Ν. Κόσμου και έπειτα από στοχευμένες έρευνες του Τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη επικίνδυνος δραπέτης φυλακών, μαζί με την φίλη του, έχοντας στην κατοχή του ένα πιστόλι με σφαίρα στην θαλάμη και δυο χειροβομβίδες. Πρόκειται για τον φερόμενο αρχηγό της επικίνδυνης ληστρικής συμμορίας.

Ο 39χρονος από το 2008 εξέτιε ποινή φυλάκισης 60 χρόνων στις φυλακές Δομοκού, κατηγορούμενος για πέντε απαγωγές, απόπειρες ανθρωποκτονιών και ληστείες. Έλαβε πενθήμερη άδεια πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, χωρίς βέβαια να επιστρέψει στις φυλακές.

Μάλιστα, εκείνη την περίοδο και συγκεκριμένα το 2008, ο ίδιος άνθρωπος είχε πραγματοποιήσει πέντε απαγωγές κοσμηματοπωλών με την μέθοδο “χτύπημα του τίγρη”, καθώς δεν κρατούσε τα θύματα του παραπάνω από 48ωρες, παίρνοντας όσα χρήματα είχαν στην διάθεση τους οι συγγενείς των απαχθέντων.

“Προτίμηση” σε σούπερ μάρκετ

Όσον αφορά στην δραστηριότητα της συγκεκριμένης σπείρας, είχε πραγματοποιήσει πάνω από 16 ληστείες σε Σούπερ Μάρκετ και καταστήματα, ενώ χτυπούσε και Τράπεζες. Μάλιστα κατά μέσο όρο πραγματοποιούσε δυο ληστείες την ημέρα, κυρίως σε Σούπερ Μάρκετ.

Ωστόσο, έκανε και πιο εξειδικευμένες ενέργειες, όπως η απόπειρα απαγωγής γνωστής ιδιοκτήτριας κοσμηματοπωλείου στην Αττική, το βράδυ της 25ης Οκτωβρίου στην Λεωφόρο Αθηνών – Καλάμου, όταν εμβόλισαν το όχημα της με πρόθεση να την απαγάγουν να την μεταφέρουν στο κοσμηματοπωλείο που διατηρεί και βέβαια να το αδειάσουν.

Η γυναίκα κατάλαβε τις προθέσεις των κακοποιών και κατάφερε, κάνοντας όπισθεν, να ξεφύγει από το κλοιό των κακοποιών.

Ο 39χρονος δραπέτης των φυλακών Δομοκού την 1η Νοεμβρίου στα διόδια της Τραγάνας απήγαγαν μια υπάλληλο που είχε τελειώσει την εργασία της και την οδήγησαν στα κεντρικά γραφεία των διοδίων, όπου την υποχρέωσαν να τους ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, από το οποίο άρπαξαν το ποσό των 6.160 ευρώ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση