Φθιώτιδα: Έπιασαν τους «μανάβηδες» ρομά που έκλεβαν ηλικιωμένους

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2019 19:06 Φθιώτιδα: Έπιασαν τους «μανάβηδες» ρομά που έκλεβαν ηλικιωμένους

Το «έπαιζαν» πλανόδιοι πωλητές φρούτων και λαχανικών, έχοντας ρημάξει στο κλέψιμο τους ηλικιωμένους - Τους συνέλαβαν αστυνομικοί του Α.Τ. Καμένων Βούρλων - Είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για κλοπές.

Ο λόγος για δυο ρομά από την Αλίαρτο, ηλικίας 48 και 22 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι εξορμούσαν και «χτυπούσαν» ηλικιωμένους σε διάφορα χωριά της Φθιώτιδας. Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Λαμίας που ακολούθησε, τους δυο τελευταίους μήνες είχαν «χτυπήσει» σε Μεξιάτες, Μοσχοκαρυά, Μενδενίτσα και Σκάρφεια.

Με τη μέθοδο της απασχόλησης και πουλώντας φρούτα και λαχανικά κατάφερναν να μπουν στα σπίτια των ηλικιωμένων και να τους κλέβουν τα χρήματα, που είχαν είτε στο πορτοφόλι, είτε στα ρούχα τους, είτε σε άλλο σημείο. Συνολικά από τις παραπάνω περιπτώσεις έκλεψαν το ποσό των 3.740€.

Πως τους έπιασαν

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αστυνομικοί του Α.Τ. Καμένων Βούρλων που περιπολούσαν στην περιοχή της Σκάρφειας εντόπισαν το αυτοκίνητο των δυο ρομά να κινείται ύποπτα και το ακολούθησαν. Τελικά οι δυο ρομά με το γνωστό κόλπο της μαναβικής πήγαν στο σπίτι μιας γιαγιάς από την οποία άρπαξαν 40€ με τη μέθοδο της απασχόλησης. Οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν και στη συνέχεια ακολούθησε η έρευνα από την Ασφάλεια Λαμίας, όπου προέκυψαν και άλλες κλοπές, αφού τα θύματα αναγνώρισαν τους δράστες.

Μάλιστα στην περίπτωση της Μενδενίτσας το αυτοκίνητο των δραστών είχε καταγράφει και από κάμερα κοντά στο σπίτι που είχαν «χτυπήσει» οι δυο ρομά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι δυο συλληφθέντες, οι οποίοι θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν για κλοπές, δυστυχώς όμως κυκλοφορούσαν ελεύθεροι με τα γνωστά αποτελέσματα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση