Φθιώτιδα: Επιχείρηση της 7ης ΕΜΑΚ για διάσωση άνδρα από ορμητικά νερά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 20:46 Φθιώτιδα: Επιχείρηση της 7ης ΕΜΑΚ για διάσωση άνδρα από ορμητικά νερά (ΦΩΤΟ αρχείου)

Στο χωριό Ασβέστης…

Πολλά προβλήματα δημιούργησε, όπως ήταν αναμενόμενο η αλλαγή του καιρού στη δυτική Φθιώτιδα, καθώς το πολύ χιόνι, έδωσε τη θέση του σε βροχές και πλέον όλοι οι παραπόταμοι του Σπερχειού αλλά και οι απλοί χείμαρροι έχουν μετατραπεί σε ορμητικά ποτάμια.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης (10/1) έγινε γνωστό στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής για εγκλωβισμένο άνδρα σε χείμαρρο κοντά στο χωριό Ασβέστης του δήμου Μακρακώμης.

Ο άνθρωπος είχε πάει στο κτήμα του και όταν επέστρεφε είδε ότι δεν μπορούσε να διασχίσει με το μικρό του τρακτέρ τα ορμητικά νερά. Ευτυχώς δε δοκίμασε τις δυνάμεις του οχήματός του και ειδοποίησε την Πυροσβεστική.

Αρχικά στο σημείο βρέθηκε ένα Unimog από το ΠΚ Μακρακώμης που δεν μπορούσε κι εκείνο να διασχίσει τα επικίνδυνα σημεία του ποταμού και κλήθηκε η 7η ΕΜΑΚ.

Στο σημείο πλέον ενεργούν εκτός από τους πυροσβέστες της Μακρακώμης και έξι άτομα της 7ης ΕΜΑΚ ειδικοί σε διασώσεις από ορμητικά νερά και επικεφαλής τον διοικητή Αντώνη Μίχα.

Εκτός από τον ειδικό εξοπλισμό, έχουν μαζί τους το ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα.

Σημειώνουμε ότι από νωρίς το μεσημέρι τα νερά του Ινάχου έχουν καλύψει τη γέφυρα του Περιβολίου και έχει διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση