«Πόλεμος» με τις φωτιές και τους Ρομά στο Πυρί

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 18:20 «Πόλεμος» με τις φωτιές και τους Ρομά στο Πυρί

Έτρεχαν και δεν έφταναν οι πυροσβέστες από τις απανωτές πυρκαγιές – Τραυματίστηκε συνάδελφός τους.

Όλη η κρατική μηχανή έτρεχε για τους Ρομά του Πυρίου από τις 2:30’ το μεσημέρι και μέχρι τις 6 το απόγευμα της Τρίτης (2/7), εξαιτίας των απανωτών πυρκαγιών που ξέσπασαν η μία πίσω από την άλλη σε κοντινά σημεία έξω από τη Θήβα.

Οι πυρκαγιές σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ήταν εμπρησμοί από κατοίκους του καταυλισμού, που φαίνεται να διασκέδαζαν από την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θηβών! Σε τουλάχιστον τέσσερις εστίες επενέβησαν οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι καταφέρνοντας αρχικά  να τις περιορίσουν και στη συνέχεια να πετύχουν την πλήρη κατάσβεσή τους.

Δυστυχώς πάνω στην ένταση και στη μεγάλη κινητοποίηση, ένας πυροσβέστης από πτώση τραυματίστηκε στο χέρι και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Θηβών.

Γνωρίζοντας το περιεχόμενο των συσκέψεων των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας, απλά θα παρατηρήσουμε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση πετύχαμε μόνο σε επίπεδο καταστολής. Γιατί δε λειτουργεί η πρόληψη ειδικά σε περιπτώσεις που δεν προέρχονται από τυχαία περιστατικά, θα πρέπει να προβληματίσει σοβαρά τους υπεύθυνους.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση