Μάχη με τις φλόγες σε πολλά μέτωπα στα βουνά του Δομοκού

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 03 Αυγούστου 2019 19:37 Μάχη με τις φλόγες σε πολλά μέτωπα στα βουνά του Δομοκού

Η έγκαιρη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής πρόλαβε μεγάλη καταστροφή, εξακολουθούν όμως να καίγονται δασικές εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο και ο Αντιπεριφερειάρχης Θύμιος Καραΐσκος.

Μία από τις πιο ζεστές μέρες ήταν για τη Φθιώτιδα και την Ανατολική Στερεά η 3η Αυγούστου και δυστυχώς εκτός από τις προβλέψεις της ΕΜΥ για τα ρεκόρ στις θερμοκρασίες επαληθεύτηκε η και η Πολιτική Προστασία για την επικινδυνότητα της ημέρας σχετικά με πυρκαγιές.

Από τις 4 το απόγευμα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από ξηράς και αέρος επιχειρούν στο Δήμο Δομοκού μετά από πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε Βούζι και Βαρδαλή.

Η πρώτη πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών.

Με μικρή διαφορά νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Βαρδαλή σε δύο μέτωπα, με το ένα κοντά στο χωριό Πετρωτό.

Σε πρώτη φάση κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες με 10 οχήματα, τα 2 PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας αλλά και δύο Canadair.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα είχαμε την εκδήλωση μίας ακόμη πυρκαγιάς στην περιοχή και συγκεκριμένα στο χωριό Κιτίκι Φαρσάλων στο Ναρθακιώτικο όρος.

(Η φωτογραφία είναι από το ifarsala.gr). Επιχειρούν  31 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 25 πυροσβέστες και 4 Α/Φ.

Δείτε στο χάρτη που εκδηλώθηκαν οι τελευταίες πυρκαγιές:

Δυστυχώς τόσο ο χρόνος εκδήλωσης όσο και τα μέτωπα, δείχνουν να έχουν σχέση μεταξύ τους, στοιχείο που θα πρέπει να ερευνήσει η ειδική ομάδα Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Στερεά Ελλάδα Αρχιπύραρχος Βαγγέλης Παλιός, ενώ από την πρώτη στιγμή έφτασε στην περιοχή και ο Αντιπεριφερειάρχης Θύμιος Καραΐσκος. Υδροφόρες και μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου έχουν τεθεί στη διάθεση των πυροσβεστικών δυνάμεων, όμως η πυρκαγιά είναι σε δύσβατο μέρος και το σημαντικότερο ρόλο αυτή τη στιγμή παίζουν οι εναέριες δυνάμεις.

Πρώτος στόχος βέβαια των Πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν να μην επιτρέψουν στις φλόγες να απειλήσουν κατοικημένες περιοχές.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η επιχείρηση κατάσβεσης ξεκίνησε με το θερμόμετρο στους 40ο C και με τη βοήθεια της φωτιάς οι συνθήκες έγιναν ακόμη πιο δύσκολες για όσους επιχειρούν.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση