Λαμία: Τα αδέσποτα στην ατζέντα Δήμου - Φιλοζωικού

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019 07:49 Λαμία: Τα αδέσποτα στην ατζέντα Δήμου - Φιλοζωικού

Συνεργασία Φιλοζωικού - Δήμου για τη διαχείριση των αδέσποτων.

Συνάντηση με τους Αντιδημάρχους Κώστα Μουστάκα και Παναγιώτη Στασινό, είχε το προεδρείο του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας σε μια προσπάθεια αξιολόγησης της υπάρχουσας κατάστασης και δρομολόγησης ενεργειών για την βελτίωση της κατάστασης στην πόλη και για την ευζωία των αδέσποτων.

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου:

«Στις 27/9/2019 το προεδρείο του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο, υπεύθυνο για τα αδέσποτα, Κο Κ. Μουστάκα, με συμμετοχή του αντιδημάρχου Κου Π.Στασινού και εργαζομένων στο Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (Κυνοκομείο) με θέμα τις περισυλλογές των αδέσποτων σκυλιών αλλά και για ενημέρωση του προγραμματισμού της νέας Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση του προβλήματος στην περιοχή μας.

Από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν διαπιστώθηκε ότι κατά το μήνα Σεπτέμβριο εισήχθησαν στο ΚΠΑΖ  38 σκύλοι εκ των οποίων:

  • 28 σκυλιά από τις περισυλλογές του Δήμου και 5 σκυλιά από το Φιλοζωικό σύλλογο για στειρώσεις και ιατρική περίθαλψη.
  • 2 σκυλιά επειδή αναφέρθηκε πως δάγκωσαν δημότες
  • 3 σκυλιά για έλεγχο συμπεριφοράς και επίβλεψη.

Μετά το πέρας της θεραπείας και της ανάρρωσης από την στείρωση τα ζώα επανεντάσσονται σύμφωνα πάντα με τις αποφάσεις της Επιτροπής για την παρακολούθηση του Προγράμματος Διαχείρισης των Αδέσποτων Ζώων και την ισχύουσα νομοθεσία.

Από την πλευρά του Δήμου υπήρξε δέσμευση ότι:

1) θα δρομολογηθούν άμεσες ενέργειες για τη βελτίωση των υποδομών του ΚΠΑΖ

2) θα ανακοινωθούν στις αμέσως προσεχείς ημέρες οι ενέργειες και τα χρονοδιαγράμματα προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της υφιστάμενης κατάστασης

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας θα σταθεί συμπαραστάτης και αρωγός σε μια τέτοια προσπάθεια.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση