Διαγνώστηκε με κορωνοϊό έγκυος σε hot spot της Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 09:24 Διαγνώστηκε με κορωνοϊό έγκυος σε hot spot της Στερεάς

Θετικός και ο άντρας της - Για υγειονομική βόμβα με 2.800 μετανάστες μιλάνε οι κάτοικοι της περιοχής - Σε καραντίνα 11 εργαζόμενοι στο "Αλεξάνδρα", ενώ ιχνηλατούνται πάνω από 40 μωρά και γυναίκες.

Δυστυχώς αυτό που φοβόμασταν έγινε, αφού κρούσματα του κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στο hot spot της Ριτσώνας, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του LamiaReport.

Αρχικά διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για έγκυο γυναίκα από την Αφρική η οποία ήδη έχει μεταφερθεί σε Νοσοκομείο της Αθήνας και το τεστ που της έγινε αποδείχτηκε θετικό. Ομοίως και το τεστ που έγινε στον άνδρα της, ήταν επίσης θετικό.

Η αναστάτωση στο συγκεκριμένο hot spot είναι πολύ μεγάλη, καθώς εκεί συνωστίζονται 2.800 άτομα με συνθήκες που δεν είναι και οι καταλληλότερες για τη μη μετάδοση ενός τόσου μολυσματικού ιού.

Δεν είναι υπερβολή ο χαρακτηρισμός ανθρώπου που ζει από κοντά τις συνθήκες στα συγκεκριμένα σημεία, ο οποίος και τα χαρακτήρισε ως υγειονομικές βόμβες, άκρως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

Αρνητικά τα δείγματα για το προσωπικό του Νοσοκομείου Χαλκίδας 

Αρνητικά βγήκαν τα δείγματα του  κορωνοϊού που υποβλήθηκαν σε 10-12  άτομα από το προσωπικό της μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου Χαλκίδας εξαιτίας του εντοπισμού θετικού κρούσματος στο Κέντρο Προσφύγων Ριτσώνας.

Υπενθυμίζεται ότι  πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρα" η πρόσφυγας είχε περάσει από τη μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Χαλκίδας

Συναγερμός και στο "Αλεξάνδρα"

Ανησυχία επικρατεί στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα καθώς μια γυναίκα από το hot spot της Ριτσώνας μετέβη εκεί για να γεννήσει με προγραμματισμένο ραντεβού την περασμένη Πέμπτη. Ο τοκετός πήγε κατ’ ευχήν.

Λίγο αργότερα οι αρχές του νοσοκομείου ειδοποιήθηκαν από το hot spot ότι ο σύζυγος της βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Αμέσως την υπέβαλλαν σε τεστ και βρέθηκε επίσης θετική στον κορωνοϊό. Αμέσως η γυναίκα μπήκε σε απομόνωση με το μωρό της.

Όμως, καθώς δεν υπήρχε από πριν η ενημέρωση ότι είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ήρθε σε επαφή τόσο με το προσωπικό όσο και με άλλα μωρά και μητέρες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη 10 εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αλεξάνδρα είναι σε καραντίνα και αυτή την ώρα ιχνηλατούνται πάνω από 40 μωρά και γυναίκες που βρίσκονταν στο νοσοκομείο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση