Σαββατοκύριακο με βροχές και χιόνια στα ορεινά

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Απριλίου 2020 08:55 Σαββατοκύριακο με βροχές και χιόνια στα ορεινά

Φθινοπωρινό σκηνικό τα πεδινά, χειμωνιάτικο στα ορεινά μέχρι και τη Δευτέρα.

Ο νέος κύκλος των καιρικών φαινομένων που ξεκίνησε και στη Φθιώτιδα το απόγευμα της Παρασκευής με βροχοπτώσεις, θα συνεχιστεί και το Σάββατο με χιόνια στα ορεινά (άνω των 1300μ). Μάλιστα, τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες (κυρίως στα νότια του νομού).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα, τις βραδινές ώρες του Σαββάτου και τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες της Κυριακής οι βροχές-καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Πελοπόννησο, δυτική-βόρεια Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Σποράδες (πιθανόν πρόσκαιρα και στη νότια Φθιώτιδα).

Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων θα έχουμε από το απόγευμα της Κυριακής με τα χιόνια από αργά το βράδυ να κατεβαίνουν ταυτόχρονα σε χαμηλότερα υψόμετρα (περίπου στα 1100-1200μ).

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι νεφελώδης με ψιλόβροχο και λίγα χιόνια στα ορεινά περίπου από τα 900μ. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Να σημειώσουμε ότι σε όλη τη διάρκεια του 3ήμερου, Σαββατοκύριακο - Δευτέρα, η μέγιστη θερμοκρασία στα πεδινά τμήματα δε θα ξεπεράσει τους 8-9 βαθμούς!

Τέλος, σύμφωνα και με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, η μέγιστη θερμοκρασία μέχρι περίπου τις 17-18 του μηνός θα είναι σταθερά κάτω από τους 20 βαθμούς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση