Βιργινία Στεργίου: «Θέμα ημερών να σφυρίξει και πάλι το τραίνο στη Στυλίδα»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 13:17 Βιργινία Στεργίου: «Θέμα ημερών να σφυρίξει και πάλι το τραίνο στη Στυλίδα»

Συνεχής επικοινωνία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την επαναλειτουργία της γραμμής…

Έκπληξη αλλά και οργή, ένιωσαν οι κάτοικοι της Ανατολικής Φθιώτιδας, όταν πληροφορήθηκαν τα νέα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων στην προσπάθεια που γίνεται για τον περιορισμό της διάδοσης του νέου κορωνοϊού.

Και αυτό γιατί στα δρομολόγια που ανακοινώθηκαν και λειτουργούν από Τετάρτη 17 Ιουνίου δεν συμπεριλαμβάνεται το δρομολόγιο Λιανοκλάδι – Λαμία – Στυλίδα (και αντίστροφα) το οποίο έχει ανασταλεί επίσης από 17 Μαρτίου.

Η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου, είχε αντιδράσει από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η σταδιακή άρση των μέτρων και ξεκίνησαν οι ανακοινώσεις για σταδιακή αποκατάσταση δρομολογίων.

Με τηλεφωνήματα στην αρχή και επιστολή αργότερα, ζητούσε να μάθει πότε και πως θα επανέρθουν, τα σημαντικά για την περιοχή της, δρομολόγια.

Χαρακτηριστικά στις 3 Ιουνίου σε επιστολή της προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΟΣΕ ΑΕ», κ. Τσαλίδη ζητούσε να μάθει πότε θα επαναλειτουργήσει ο προαστιακός Λιανοκλάδι – Στυλίδα εξηγώντας ότι το συγκεκριμένο δρομολόγιο «εξυπηρετεί πολύ κόσμο για τη μεταφορά Αθήνα-Θεσσαλονίκη, τους εργαζομένους από Λαμία προς Στυλίδα και ειδικότερα την καλοκαιρινή περίοδο, τους λουόμενους που επισκέπτονται καθημερινά την παραλία της Αγίας Μαρίνας». Επιπλέον τόνιζε την «έντονη διαμαρτυρία» των δημοτών για τη διακοπή των δρομολογίων.

Οι συγκεκριμένες πιέσεις φαίνεται λοιπόν να αποδίδουν καρπούς, καθώς σύμφωνα με την κα Στεργίου το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ η επανέναρξη των δρομολογίων από και προς Στυλίδα. «Η δημοσιοποίηση του θέματος από τη δημοτική μας αρχή έδωσε τη δυνατότητα στους βουλευτές μας κκ. Χειμάρα και Οικονόμου να εξετάσουν το θέμα της επανέναρξης των δρομολογίων Λιανοκλάδι – Στυλίδα και να διερευνήσουν τις προθέσεις των υπευθύνων. Έχω την ενημέρωση ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε ευχάριστες για τον τόπο μας ανακοινώσεις», δήλωσε στο LamiaReport η Δήμαρχος, βάζοντας τέλος στην αγωνία των δημοτών της - και όχι μόνο - που εξυπηρετούνται ιδιαίτερα από τα συγκεκριμένα δρομολόγια.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση