Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην 90η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε δυναμικά στην 90η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς οικονομικής, επιχειρηματικής και αναπτυξιακής προβολής της χώρας, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2026 στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός. Εκτός από την καθ’ ύλην αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Λουκία Θεοδώρου – Μαγουλά, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Φθιώτιδας Χρήστος Ταξίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Μεταφορών Ευάγγελος Κούκουζας, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννης Περγαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός, και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιευτικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος.
Το Περίπτερο 17 | Stand 26 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και -μεταξύ άλλων- η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης, ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Βουλευτής Εύβοιας Αθανάσιος Ζεμπίλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Γιώργος Χατζημάρκος, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας, ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιάννης Σαλταγιάννης, εκπρόσωποι της Ποδηλατικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και άλλοι εκπρόσωποι αρχών και φορέων.
Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός συμμετείχε και στο «OTForum» που διεξήχθη στο πλαίσιο της ΔΕΘ26, και είχε τη δυνατότητα να μιλήσει για:
- Οδικούς άξονες που καθυστερούσαν χρόνια και είναι πλέον στο στάδιο της υλοποίησης. Έχει παραδοθεί όλος ο Ε65, ολοκληρώνεται το τμήμα Άμφισσα – Μπράλος, ο Διαγώνιος Άξονας Φωκίδας και είναι προχωρημένη η διαγωνιστική διαδικασία για το Λαμία – Καρπενήσι που είναι έργο σημασίας για την Ευρυτανία.
- Το νέο λιμάνι της Ιτέας που ολοκληρώθηκε και έβαλε την Στερεά Ελλάδα στο διεθνή χάρτη της κρουαζιέρας.
- Τα 34 ασθενοφόρα που -με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας- πρόκειται να ενισχύσουν το ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και για τη νέα Ογκολογική μονάδα του Νοσοκομείου Λαμίας και τα σύγχρονα μηχανήματα (μαγνητικοί τομογράφοι, αξονικοί, μαστογράφοι) με τα οποία εξοπλίζονται τα Νοσοκομεία μας, για να ενισχυθεί η αυτάρκεια των δομών Υγείας της Στερεάς Ελλάδας και να μην ταλαιπωρούνται οι συμπολίτες μας σε συνεχείς μετακινήσεις.
Με την ολοκλήρωση της ΔΕΘ, η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Λουκία Θεοδώρου – Μαγουλά, δήλωσε: «Η αυλαία της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης έκλεισε αφήνοντας ένα ισχυρό αναπτυξιακό αποτύπωμα και στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα: η ελληνική περιφέρεια βρίσκεται στο επίκεντρο της εθνικής οικονομικής στρατηγικής.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έδωσε δυναμικό “παρών” στη διοργάνωση, στηρίζοντας έμπρακτα τις τοπικές μας επιχειρήσεις και προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας . Η εξωστρέφεια, η καινοτομία και η παραγωγική μας ταυτότητα αναδείχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αποδεικνύοντας ότι οι επιχειρηματίες και οι παραγωγοί μας διαθέτουν τη δυναμική να πρωταγωνιστήσουν τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά .
Ως Περιφερειακή Αρχή, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με σχέδιο, αξιοποιώντας στο έπακρο τους πόρους του ΕΣΠΑ και κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο . Δεσμευόμαστε να σταθούμε δίπλα σε κάθε επαγγελματία, διευκολύνοντας τις επενδύσεις, ενισχύοντας την απασχόληση και χτίζοντας μια Στερεά Ελλάδα πιο ανθεκτική, πιο ανταγωνιστική και πιο δίκαιη για όλους».
Δείτε φωτογραφίες:
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Με επιτυχία η 2η συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Φθιώτιδας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+
Από τις 10 Ιουλίου έως τις 19/ Ιουλίου 2026, με φορέα υποδοχής τον MáSzínház Egyesület, στη Βουδαπέστη.
Διεθνής πρωτιά για δύο φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Μηχανική Μάθηση
Φοιτητές του 3ου έτους, στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.
«Όταν η επιστήμη συναντά τον άνθρωπο: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γεώργιο Σιταφίδη»
Διαβάστε το ευχαριστήριο μήνυμα αναγνώστριας του LamiaReport...
Δίκη για Τέμπη: «Τα παιδιά μας έζησαν την κόλαση, το σπίτι μας έγινε νεκροταφείο», είπε συγκινημένη η μητέρα της 20χρονης Φραντσέσκας Μπέζα
Η δίκη συνεχίζεται αφότου και η εισαγγελέας ζήτησε άρση απορρήτου για το κινητό του σταθμάρχη.
«Thessaly Pass 2026» και «Evros Pass 2026»: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις και ποιοι είναι δικαιούχοι – Τα ποσά των voucher
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση από 24 έως 28 Σεπτεμβρίου 2026 - Δικαιούχοι είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, οι οποίοι μπορούν να λάβουν voucher 200 ή 250 ευρώ αντίστοιχα, κατόπιν κλήρωσης