Φθιώτιδα: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο Μαρτίνο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 18:37 Φθιώτιδα: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο Μαρτίνο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Πέρασαν την εθνική οδό οι φλόγες...

Με σύμμαχο τους ισχυρούς ανέμους η πυρκαγιά που ξεκίνησε γύρω στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής πλησίον του αυτοκινητοδρόμου Λαμίας Αθηνών στο ύψος του Μαρτίνου, πέρασε στο βραχίονα των ανεμογεννητριών πάνω από τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας.

Για λόγους ασφαλείας από την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική και στα δύο ρεύματα και τα αυτοκίνητα εκτρέπονται από εναλλακτικές διαδρομές προκειμένου να αποφύγουν τον πυκνό καπνό που έχει σκεπάσει τον αυτοκινητόδρομο. Η εκτροπή γίνεται στο 125,7 χ/θ από Μαρτίνο έως 110 χ/θ στο Ακραίφνιο Βοιωτίας.

Το μόνο θετικό είναι ότι οι άνεμοι μετά τις 18:15’ κόπασαν λίγο, ωστόσο επειδή δεν υπάρχουν σταθερές διευθύνσεις υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Στο σημείο επιχειρούν πλέον από αέρος τρία (3) Canadair και δύο (2) πυροσβεστικά ελικόπτερα, ενώ από εδάφους επιχειρούν 12 οχήματα και δύο (2) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Δείτε το βίντεο:

Στη διάθεση των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι και τα μηχανήματα με τις υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και του Δήμου Λοκρών.

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση