Τι γίνεται με τα κρούσματα στη Βόρεια Εύβοια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 08:16 Τι γίνεται με τα κρούσματα στη Βόρεια Εύβοια

Στο κόκκινο η αγωνία των κατοίκων από την «εισβολή» του νέου κορωνοϊού στην περιοχή τους…

Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (8/7) από τα κλιμάκια της ΕΟΔΥ, οι έλεγχοι των Σέρβων τουριστών στη Βόρεια Εύβοια, για το αν έχουν εκτεθεί στον SARS-COV-2.

Συνολικά ελέγχθηκαν 85 άτομα, μέλη των γκρουπ που ήλθαν το Σάββατο 4 Ιουλίου και κατέλυσαν σε 11 διαφορετικά ξενοδοχεία.

Η ανίχνευση και οι έλεγχοι από τα Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που ήταν από τη Στερεά και την Αττική, έγιναν σε ένα χώρο, όπου έφταναν οι άνθρωποι συνοδεία της αστυνομίας. Επίσης εντοπίστηκαν και εξετάστηκαν τόσο ο ταξιτζής που μετέφερε το ζευγάρι των Σέρβων από το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας στο λιμάνι της Αιδηψού όσο και η οδηγός που πήρε την αντίστοιχη κούρσα από την Αρκίτσα στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι στην τοπική κοινωνία επικρατεί γενικά αναταραχή και φόβος, καθώς από τη μία στιγμή στην άλλη από το μηδέν βρέθηκαν ήδη να μετρούν στο +3. Και η ανίχνευση είναι ακόμη στην αρχή. Τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων τεστ αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα της Πέμπτης.

Αν και σε αυτό το χρονικό σημείο αυτό που προέχει είναι η υγεία ντόπιων και τουριστών, πρακτικά υπάρχουν σοβαρά ζητήματα για το πως θα επιστρέψουν αυτοί οι άνθρωποι στη χώρα τους. Οι περισσότερες μισθώσεις λήγουν τη Δευτέρα, όμως τα σύνορα είναι κλειστά για κείνους. Και ακόμα μεγαλύτερος προβληματισμός θα υπάρξει για τη διαχείριση τυχόν θετικών κρουσμάτων. Κανείς βέβαια δε θέλει να σκέφτεται το κακό σενάριο με δεδομένο το μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στους δειγματοληπτικούς ελέγχους στα χερσαία σύνορά μας.

Προς το παρόν έχει μισθωθεί ένα ξενοδοχείο που θα φιλοξενήσει όλα τα κρούσματα που θα ανιχνευθούν από τα τεστ του ΕΟΔΥ.

Αναφορικά με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, το ζευγάρι των Σέρβων που μετέβη το απόγευμα της Τρίτης στο Νοσοκομείο Λαμίας, νοσηλεύεται στο πέτρινο κτίριο, με τον 56χρονο άνδρα να παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και την 55χρονη σύζυγό του να είναι ασυμπτωματική.

Επίσης η 38χρονη Σέρβα που μένει στο Πευκί και βρέθηκε θετική κατά την είσοδό της στη χώρα από τον Προμαχώνα, είναι ασυμπτωματική και βρίσκεται σε καραντίνα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση