66χρονος με κορωνοϊό στη Χαλκίδα - Αρνητικά τα πρώτα τεστ στις επαφές του

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 14:02 66χρονος με κορωνοϊό στη Χαλκίδα - Αρνητικά τα πρώτα τεστ στις επαφές του

Νέα κατάσταση συναγερμού μετά το κρούσμα του 42χρονου τραπεζοϋπαλλήλου…

Σε νέο συναγερμό βρίσκεται η Χαλκίδα για νέο κρούσμα covid-19 το οποίο μάλιστα εισήχθη για νοσηλεία ως μη ύποπτο περιστατικό, τόσο στο παλιό όσο και στο νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Πρόκειται για 66χρονο παραθεριστή στην Εύβοια από το Αιγάλεω, που προσήλθε την Κυριακή (19/7) στο Νοσοκομείο Χαλκίδας απύρετος με μόνο αίσθημα ατονίας και διάρροια.

Του έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και παρέμεινε για παρακολούθηση, ακολουθώντας μάλιστα και την αλλαγή στο νέο Νοσοκομείο όπου και εισήχθη στην παθολογική κλινική.

Κάποια στιγμή όμως εκδήλωσε πυρετό, συνεχίζοντας να έχει και τα λοιπά συμπτώματα και οι γιατροί θορυβήθηκαν ζητώντας να του γίνει τεστ κορωνοϊού. Το θετικό αποτέλεσμα σήμανε συναγερμό στο νέο Νοσοκομείο που εφάρμοσε με το «καλημέρα» στην πράξη όλα τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης κρούσματος κορωνοϊού.

Ο ασθενής διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Θριάσειο Νοσοκομείο, ενώ πίσω έμεινε η απολύμανση των χώρων και εκτεταμένη ιχνηλάτηση με εντολή του Διοικητή Ευάγγελου Χατζημαργαρίτη.

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο ασθενής ήταν ασυμπτωματικός και δεν αντιμετωπίστηκε εξ αρχής ως ύποπτο περιστατικό, τα μέτρα αυτοπροστασίας φαίνεται να λειτούργησαν τουλάχιστον ως προς τους γιατρούς που τον εξέτασαν, έξι εκ των οποίων έχουν κάνει ήδη το τεστ το οποίο βγήκε αρνητικό. Ωστόσο εξετάζονται συνολικά 35 άτομα στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης για να σιγουρευτούν ότι δεν υπήρξε διάδοση του ιού.

Σημειώνουμε πάντως τις παρατηρήσεις των λοιμοξιολόγων τόσο του ΓΝ Χαλκίδας όσο και του ΕΟΔΥ που έχουν περιγράψει μικρότερη μεταδοτικότητα του ιού από ασθενείς ασυμπτωματικούς, κάτι που ελπίζουμε όλοι να έχει συμβεί και στην περίπτωση του 66χρονου.

Πάντως είναι το δεύτερο περιστατικό που θέτει σε συναγερμό την Χαλκίδα και την Εύβοια, από… σπόντα, μετά τη διάγνωση του 42χρονου από τη Θήβα που όμως εργάζεται σε τράπεζα στην Ευβοϊκή πρωτεύουσα.

Τα παραπάνω απλά επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες των ειδικών για τη χαλαρότητα που έχουμε επιδείξει τη συγκεκριμένη περίοδο, ενώ τα μέσα αυτοπροστασίας και η κοινωνική ευθύνη, δείχνουν να αποδίδουν τα μέγιστα και είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος για τη μη διάδοση του ιού.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση