Εφτά γιατροί για τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 12:36 Εφτά γιατροί για τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας

Προχωρά η προκήρυξη του υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη ειδικευμένων ιατρών ΜΕΘ που συστάθηκαν με τον Ν. 4690/2020 για την στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό των πρόσθετων κλινών νοσηλείας των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων της χώρας που δημιουργούνται στο πλαίσιο υλοποίησης δωρεών προς το ΕΣΥ.

Στις 186 θέσεις που ανακοίνωσε το Υπουργείο, οι εφτά (7) είναι στην 5η ΥΠΕ και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Λαμίας που επεκτείνει τις κλίνες του και αναζητά τη στελέχωση της ΜΕΘ covid-19 ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Σημειώνουμε ότι η Διοίκηση Κολοκυθά προχώρησε στη δημιουργία πέντε (5) νέων οργανικών θέσεων στο πλαίσιο της δωρεάς των εφτά (7) κλινών ΜΕΘ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ οι άλλες δύο προβλέπονταν στον υπάρχοντα Οργανισμό.

Όπως προβλέπεται για την κατάληψη θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ στην ΜΕΘ, απαιτείται η κατοχή του τίτλου μιας (1) εκ των ειδικοτήτων: ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ή ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ- ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ή ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑΣ, και η συνδρομή των προϋποθέσεων του άρθρου 84 του ν. 2071/1992, όπως ισχύει.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση