Φθιώτιδα: Έπεσε στον γκρεμό και τον έσωσαν οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 07:52 Φθιώτιδα: Έπεσε στον γκρεμό και τον έσωσαν οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ

Τυχερός μέσα στην ατυχία του ο σκύλος της φωτογραφίας που βρέθηκε στον γκρεμό και σώθηκε μετά από επιχείρηση της 7ης ΕΜΑΚ.

Παγκόσμια ήμερα των ζώων σήμερα (4/10) και ο "Πάρης", έτσι λένε τον σκύλο της φωτογραφίας, βρέθηκε ένα βήμα πριν από το θάνατο.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημερι της Κυριακής όταν ένα νεαρό ζευγάρι πήγε βόλτα το σκύλο του, στην περιοχή του Σκαμνού Λαμίας. Κάποια στιγμή το σκυλί που περπατούσε στην άκρη του δρόμου "έφυγε" στον γκρεμό.

Για καλή του τύχη στα 20 περίπου μέτρα είχα ένα μικρό "πλάτωμα" και η πτώση του σκύλου σταματησε εκεί, μετά υπήρχε το χάος.

Ο "Πάρης" άρχισε να καλεί σε βοήθεια αλλά η πρόσβαση στο σημείο ήταν αδύνατη. Έτσι κλήθηκε η ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ όπου έφτασε στο σημείο με τέσσερα άτομα και τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Η επιχείρηση ήταν πολύ δύσκολη αφου έπρεπε να πλησιάσουν και να πιάσουν το σκυλί, το οποίο ήταν τρομαγμένο και ανήσυχο, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Αν γινόταν το παραμικρό λάθος το σκυλάκι θα έπεφτε σε χαράδρα 500 μέτρων.

Τελικά χάρη στον επαγγελματισμό και την ψυχραιμία των ανδρών της ορειβατικής ομάδας της 7ης ΕΜΑΚ η επιχείρηση διάσωσης στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ο Πάρης χαρούμενος επέστρεψε στην οικογένειά του.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση