Λαμία: Ακόμη δεν άνοιξε και γεμίζει με ασθενείς η νέα ΜΕΘ Covid

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 09:05 Λαμία: Ακόμη δεν άνοιξε και γεμίζει με ασθενείς η νέα ΜΕΘ Covid

Έντεκα πλέον τα κρεβάτια της Εντατικής στο Νοσοκομείο Λαμίας για τα σοβαρά περιστατικά κορωνοϊού…

Μέσα σε ελάχιστο χρόνιο, στήθηκαν και λειτουργούν πέντε νέα κρεβάτια ΜΕΘ κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Λαμίας δίπλα στα ήδη υπάρχοντα έξι.

Μάλιστα πριν καλά καλά λειτουργήσουν υποδέχονται δύο ασθενείς και συγκεκριμένα έναν 83χρονο Ρομά από την Αταλάντη, αλλά και έναν 55χρονο που διασωληνώθηκε στο Νοσοκομείο Καρπενησίου και έχει ανάγκη εντατικής παρακολούθησης.

Την ίδια ώρα ένας 42χρονος με κορωνοϊό που νοσηλεύεται στο πέτρινο κτίριο του ΓΝ Λαμίας ίσως χρειαστεί να εισαχθεί στη ΜΕΘ. Γενικότερα υπάρχουν κάποια ακόμη σοβαρά περιστατικά που νοσηλεύονται στο πέτρινο και θα αξιολογηθεί αν θα πρέπει και εκείνα να πάνε στη ΜΕΘ covid.

Με αφορμή τη λειτουργία των νέων κλινών η προϊσταμένη νοσηλεύτρια της ΜΕΘ Γεωργία Τζιτζανίδου έκανε την παρακάτω ανάρτηση

«Μετά από 10 ημέρες πυρετωδους προετοιμασιας, έγινε νέα ΜΕΘ covid 19, στον 4ο όροφο του νοσοκομείου μας. Θα ακολουθήσει ένα ευχαριστήριο μήνυμα, που όσοι το διαβάσετε, κάντε τον κόπο να το διαβάσετε μέχρι τέλους. Έτσι θα ανακαλύψετε τους αφανείς ήρωες του νοσοκομείου μας!!!

Αρχίζω λεγοντας ένα τεράστιο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου σε όλους τους πολυτιμους συνεργάτες μου, νοσηλευτές, βοηθούς, καθαρίστριες, που χωρίς τη βοήθειά τους και τη στήριξη τους δε θα είχε πραγματοποιηθει τίποτα. Τους ευχαριστώ για τα αλλότρια καθήκοντα που τους επεβαλα να κάνουν (καθαρίζοντας, σπρώχνοντας, κουβαλώντας, μετακινώντας υλικά ή αντικείμενα). Τους ευχαριστώ που όταν βγαίνουν από τη ΜΕΘ covid, παροτι μουσκεμα ή σημαδεμενοι είναι όλοι χαμογελαστοί. Σας ευχαριστώ!!! Ευχαριστώ πολύ όλα τα παιδια της τεχνικής υπηρεσίας (βιοϊατρική, ηλεκτρολογους, υδραυλικούς, ξυλουργους), αλλά και τους προισταμενους ή διευθυντές τους. Σας ευχαριστώ!!! Ευχαριστώ πολύ όλα τα παιδια από τα γραφεία αποθήκης υλικού, προμηθειων, οικονομικού καθώς και τους προισταμενους ή διευθυντές τους για τις άμεσες ενέργειες τους για όλα τα υλικά ή μηχανήματα που ήταν αναγκαία για να στηθεί η νέα ΜΕΘ covid 19.Σας ευχαριστώ!!! Ευχαριστώ τη νοσηλευτική υπηρεσια για τη στήριξη του προσωπικου(παλιου ή νέου).Σας ευχαριστώ!!! Τέλος οφείλω ένα  μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς της μονάδας μας, που ενώ είναι τόσο λίγοι...!!! μας προσφερουν απλόχερα τόσα πολλά...!!! Σας ευχαριστώ!!!

Υ. Γ.  Κι εσυ καπετάνιε... που έριξες αγκυρα μεσοπέλαγα, να ξέρεις ότι το προσωπικο σου θα σε κάνει παντα περηφανο!!!  Καλό σου ταξίδι..!Να μας προσεχεις και να μας δίνεις δυναμη από εκεί ψηλά!!! Το όραμά σου, η δύναμη μας!!!»

Γεμάτες η ΜΕΘ στην 5η ΥΠΕ

Για την ιστορία σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ στις ΜΕΘ της 5ης ΥΠΕ ισχύουν τα παρακάτω:

Νοσοκομείο Βόλου: 8 διασωληνωμένοι στις 8 κλίνες. Η μονάδα τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου εξυπηρετεί 5 νεφροπαθείς θετικούς στο κορωνοϊό από ιδιωτική μονάδα.

Νοσοκομείο Τρικάλων: 12 διασωληνωμένοι στις 12 κλίνες. Υπάρχει μία αυτοσχέδια μεθ 3 κλινών για ύποπτα και θετικά κρούσματα και έχει ένα διασωληνωμένο ασθενή.

Πανεπιστημιακό Λάρισας: 14 διασωληνωμένοι στις 14 κλίνες. Τώρα ετοιμάζουν μια αυτοσχέδια μεθ σε θάλαμο 4 κλινών.

Γενικό Λάρισας: 25 διασωληνωμένοι στις 25 κλίνες. Έχουν κάνει ΜΕΘ θαλάμους κλινικής του νοσοκομείου.

Νοσοκομείο Καρδίτσας: 5 διασωληνωμένοι στις 5 κλίνες. Τώρα θέλουν να μετατρέψουν τις χειρουργικές αίθουσες σε ΜΕΘ. Αυτό θα δυσχεράνει κατά πολύ τη λειτουργία του νοσοκομείου. Δύο διασωληνωμένοι ασθενείς πέθαναν εκτός ΜΕΘ. Νοσηλεύονταν στις κλινικές κορωνοϊού με αναπνευστήρα. Δεν το επέτρεπε η κατάστασή τους να διακομισθούν.

Νοσοκομείο Λαμίας: 6 διασωληνωμένοι στις 6 κλίνες. Οι 5 νέες κλίνες ΜΕΘ θα καλύψουν τις δικές του ανάγκες.

Νοσοκομείο Χαλκίδας: 10 διασωληνωμένοι στις 10 κλίνες.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση