Λαμία: Ο πρώτος θάνατος από το Γηροκομείο που «έπνιξε» ο κορωνοϊός

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020 10:03 Λαμία: Ο πρώτος θάνατος από το Γηροκομείο που «έπνιξε» ο κορωνοϊός Φωτογραφία: INTIME

Πέντε ακόμη ηλικιωμένοι από το Ίδρυμα νοσηλεύονται στο «πέτρινο» κτίριο…

Στην κλινική covid του Νοσοκομείου Λαμίας κατέληξε το μεσημέρι του Σαββάτου 12 Δεκεμβρίου 89χρονη γυναίκα η οποία νόσησε από κορωνοϊό στο γνωστό Γηροκομείο με τα δεκάδες κρούσματα.

Η άτυχη γυναίκα ήταν το ένα από τα έξι ηλικιωμένα άτομα από το Γηροκομείο που χρειάστηκαν να νοσηλευτούν στο Νοσοκομείο και ενώ μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί εκεί άλλοι τέσσερις περιθαλπόμενοι.

Δυστυχώς οι τελευταίες εξελίξεις με την «υγειονομική βόμβα» του Γηροκομείου έφερε και πάλι συνωστισμό στο «Πέτρινο» κτίριο με 58 άτομα στους δύο ορόφους του και παρά τα τέσσερα «εξιτήρια» της ημέρας. Συγκεκριμένα τρεις ασθενείς μεταφέρθηκαν στην Πνευμονολογική έχοντας δώσει αρνητικό δείγμα για δεύτερη συνεχή φορά. Μέσα σε αυτούς και ο 44χρονος από το Καρπενήσι που είχε πάρει εξιτήριο από τη ΜΕΘ στις 26 Νοεμβρίου, αλλά και ο ιδιώτης γιατρός που είχε διαγνωστεί επίσης με κορωνοϊό τον προηγούμενο μήνα.

Ένας επιπλέον ασθενής από το Πέτρινο, της ίδιας ηλικίας, πήρε κανονικά εξιτήριο για το σπίτι του στη Λαμία. Αν όλα πάνε καλά, τη Δευτέρα αναμένεται ένα ακόμη τεστ για 12 ασθενείς που έχουν δώσει ήδη μία φορά αρνητικό δείγμα. Αν αυτό επαναληφθεί (το αρνητικό) τότε κι αυτοί θα μπορέσουν να επιστρέψουν σπίτι τους έχοντας νικήσει τον επικίνδυνο ιό.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση