Τι έδειξαν τα τελευταία rapid test στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020 15:39 Τι έδειξαν τα τελευταία rapid test στη Λαμία

Στασινός: «Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή του κόσμου». Μαμακής: «Την Πέμπτη γρήγορα τεστ και στην Καμηλόβρυση»…

Συνεχίστηκαν την Κυριακή (13/12) τα γρήγορα τεστ  (rapid test) στη Λαμία με τη μέθοδο της δειγματοληψίας μέσα από το αυτοκίνητο από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ υπό την εποπτεία της 2ης ΤΟΜΥ Λαμίας.

Τα αποτελέσματα ήταν άκρως ενθαρρυντικά, όπως και η συμμετοχή του κόσμου που ξεπέρασε κάθε προηγούμενη φορά.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν 344 τεστ εκ των οποίων μόλις τα 3 ήταν θετικά, ποσοστό 0,87%.

Οι παραπάνω αριθμοί είναι πρωτόγνωροι τόσο ως προς τη συμμετοχή (προηγούμενη μεγαλύτερη συμμετοχή την πρώτη Κυριακή 29 Νοεμβρίου με 297 τεστ), αλλά και ως προς τα λιγότερα θετικά, μαζί με την περασμένη Πέμπτη όταν και πάλι βρέθηκαν μόνο τρία θετικά δείγματα επί συνόλου όμως 245 τεστ.

Σαν γενική εικόνα σε λιγότερο από ένα μήνα (19 Νοεμβρίου) έχουν γίνει 2.193 τεστ και έχουν βρεθεί θετικά μόνο 56 (ποσοστό 2,55%).

«Είναι πάρα πολύ ικανοποιητική η εικόνα που παρουσιάζει το επιδημιολογικό φορτίο στην πόλη μας», σημειώνει στο LamiaReport ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Υγείας και Ιατρός Παναγιώτης Στασινός, που βρέθηκε για μία ακόμη φορά στην οδό Φιλίας παρακολουθώντας τη διεξαγωγή των τεστ από τα Κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

«Ήταν πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι αυτή τη φορά ήρθαν πολλοί νέοι άνθρωποι και παιδιά σε ποσοστό υπολογίζω κοντά στο 70%, ηλικίες που ήταν ‘’ένοχες’’ για τη μεγάλη διασπορά που παρατηρήθηκε σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες», τονίζει ο κ. Στασινός που αναφέρθηκε και στο ρόλο των κινητών συνεργείων. «Είναι πολύ σημαντική η προσφορά των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στην αποτύπωση του επιδημιολογικού φορτίου στη Λαμία και αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί, βλέποντας ότι και ο κόσμος ενδιαφέρεται και  ανησυχεί για να σταματήσει η μετάδοση του ιού στην κοινότητα».

Ανάλογη ικανοποίηση για τον αριθμό των πολιτών που σπεύδουν να δώσουν δείγμα αλλά και για το γεγονός ότι έχουν ευαισθητοποιηθεί όλες οι ηλικίες και από τον υπεύθυνο Ιατρό - Παθολόγο της 2ης ΤΟΜΥ Παύλο Μαμακή που έχει τον συντονισμό των Κινητών Ομάδων. «Είδαμε πολλά νέα άτομα και παιδιά που έδωσαν δείγμα και είναι πολύ σημαντικό ότι επιτέλους βλέπουμε για 2η συνεχόμενη δειγματοληψία τα θετικά να μειώνονται».

Σύμφωνα με τον κ. Μαμακή οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν στο Δήμο Λαμιέων, με τον προγραμματισμό μάλιστα δειγματοληψιών στον καταυλισμό των Ρομά στην Καμηλόβρυση. «Τη νέα εβδομάδα εκτός των τακτικών τεστ σε δομές και άλλες κοινωνικές ομάδες προγραμματίζουμε με το Δήμο Λαμιέων να βρεθούμε την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου στην Καμηλόβρυση, συγχρόνως με τη διεξαγωγή των τεστ στην οδό Φιλίας. Οι άνθρωποι των ΚΟΜΥ τρέχουν παντού και αξίζει να αναφέρουμε το σημαντικό έργο που επιτελούν στην προσπάθεια αποτύπωσης της μετάδοσης του ιού ακόμη και εκτός νομού» υπογραμμίζει ο κ. Μαμακής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ εκτός της καθιερωμένης Πέμπτης, προγραμματίζεται για τη νέα εβδομάδα και μία ακόμη δειγματοληψία την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, καθώς φαίνεται ότι συμμετέχει περισσότερος κόσμος τη συγκεκριμένη ημέρα.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση