Λαμία: Εξιτήριο από τη ΜΕΘ για τη 41χρονη μητέρα που νόσησε από κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020 08:27 Λαμία: Εξιτήριο από τη ΜΕΘ για τη 41χρονη μητέρα που νόσησε από κορωνοϊό

Διασωληνώθηκαν δύο Λαμιώτες από το Πέτρινο κτίριο, όπου πέθανε 90χρονος. Θάνατος 46χρονης στη ΜΕΘ Χαλκίδας…

Μία ευχάριστη είδηση ήρθε το πρωί της Κυριακής (27/12) από τη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, με την επιβεβαίωση της βελτίωσης της υγείας της 41χρονης μητέρας που νοσηλευόταν εκεί από τις 5 Δεκεμβρίου.

Έχοντας πλέον αρνητικοποιηθεί από την covid-19 η 41χρονη εισήχθη για περαιτέρω νοσηλεία - παρακολούθηση στην Πνευμονολογική, γεγονός που γέμισε με χαρά και αισιοδοξία το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Ωστόσο αυτό αποτελεί μία μικρή νίκη στον μεγάλο πόλεμο της επιστήμης στο νέο κορωνοϊό. Την ίδια ώρα, ένας 90χρονος από τη Δυτική Φθιώτιδα έχανε τη μάχη με τον επικίνδυνο ιό στο Πέτρινο κτίριο στην Κλινική covid,  ενώ δύο άλλοι συνάνθρωποί μας που νοσηλευόντουσαν εκεί χρειάστηκε να διασωληνωθούν και να εισαχθούν στη ΜΕΘ Κορωνοϊού.

Πρόκειται για μία 73χρονη γυναίκα η οποία μάλιστα πρόσφατα έχασε τον σύζυγό της από το θανατηφόρο ιό και έναν 53χρονο ο οποίος ήταν θετικός από τα μέσα Δεκεμβρίου στον κορωνοϊό και μόλις το Σάββατο ζήτησε βοήθεια από το Νοσοκομείο. Εισήχθη αρχικά στο Πέτρινο και αξιολογήθηκε η διασωλήνωσή και η εισαγωγή του στη ΜΕΘ.

Έτσι παρέμειναν μόνο δύο κλίνες κενές στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ η πίεση στο Πέτρινο εξακολουθεί να υφίσταται αν και αρνητικοποιήθηκε διψήφιος αριθμός νοσηλευόμενων, που αναμένεται να εξελιχθούν σε εξιτήρια.

Τέλος μία ακόμη θλιβερή είδηση ήρθε από το Νοσοκομείο Χαλκίδας με το θάνατο 46χρονης από την Καρδίτσα. Η άτυχη γυναίκα νοσηλευόταν από τα τέλη Νοεμβρίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο της Εύβοιας, καθώς τότε δεν υπήρχε κενή κλίνη στη Θεσσαλία αλλά ούτε και στη Λαμία.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση