Λαμία: Δύο ακόμη θάνατοι από κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Ιανουαρίου 2021 12:23 Λαμία: Δύο ακόμη θάνατοι από κορωνοϊό

Έφυγε από τη ζωή ιερέας. Διασωληνώθηκε 52χρονος στη ΜΕΘ…

Δεν μπήκε με τον καλύτερο τρόπο το 2021, καθώς ανήμερα την Πρωτοχρονιά κατέληξε στο Νοσοκομείο Λαμίας 80χρονος Λαμιώτης συνταξιούχος ιερέας χτυπημένος από κορωνοϊό.

Ο άτυχος ιερέας είχε διασωληνωθεί στις 28 Δεκεμβρίου και είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ, όπου έδωσε τη μάχη για τέσσερις ημέρες χωρίς να καταφέρει να νικήσει τον επικίνδυνο ιό.

Ήταν το 1ο θύμα του κορωνοϊού το νέο έτος και ευχόμαστε να είναι το τελευταίο στη μακριά κατάσταση που κουβαλάμε από το 2020.

Νωρίτερα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στη ΜΕΘ κορωνοϊού του Νοσοκομείου Λαμίας είχε αφήσει την τελευταία του πνοή ένας ακόμη άνδρας 75 χρονών από την Καρδίτσα. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έδωσε για 17 ολόκληρες ημέρες άνιση μάχη με τον ιό που του είχε δημιουργήσει σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του. Δεν τα κατάφερε κι αυτός βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς και φίλους.

Και οι άσχημες ειδήσεις συνεχίστηκαν την 1η ημέρα του 2021, καθώς διασωληνώθηκε ασθενής από το «Πέτρινο» και την κλινική covid, προκειμένου να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, που αριθμεί πλέον εννέα (9) ασθενείς (τρεις μόνο κλίνες κενές). Πρόκειται για 52χρονο από τη Φθιώτιδα, από όπου είναι και οι υπόλοιποι εφτά, καθώς μόλις ένας είναι από άλλο νομό και συγκεκριμένα από τη Λάρισα.

Ο μέσος όρος πλέον των διασωληνωμένων συνανθρώπων μας είναι τα 63,5 έτη και η διάμεσος τα 70 έτη.

Την ίδια ώρα στην κλινική covid την πρώτη μέρα του έτους νοσηλεύονται 27 άτομα, κάτω από το μισό του μέσου όρου που είχαμε για 1,5 μήνα και κάτω από την δυναμικότητα της μίας μόνο κλινικής που μπορεί να νοσηλεύσει 35 άτομα.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση