Σπερχειάδα: Σκληρό lockdown μετά τα απανωτά κρούσματα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2021 08:20 Σπερχειάδα: Σκληρό lockdown μετά τα απανωτά κρούσματα

Σε κατάσταση συναγερμού στη δυτική Φθιώτιδα όπου συνεχίζεται η ιχνηλάτηση η οποία βγάζει συνεχώς νέα κρούσματα…

Πολύ δυσάρεστες είναι οι εξελίξεις στη δυτική Φθιώτιδα μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε νεαρά άτομα τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το απόγευμα της Κυριακής έγιναν τεστ σε 35 άτομα που έχουν προκύψει από τις αρχικές ιχνηλατήσεις και τα 10 από αυτά είναι θετικά στην covid-19. Υπάρχουν όμως άλλα έξι (6) κρούσματα που έδωσαν δείγμα την προηγούμενη και βγήκαν θετικοί, ανεβάζοντας σημαντικά τα ενεργά περιστατικά πριν ολοκληρωθούν τα τεστ.

Από το πρώτο κρούσμα που ανακοινώθηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, η ιχνηλάτηση έδειχνε νεαρά άτομα στην μετάδοση του ιού, κάτι που επιβεβαιώθηκε ένα 24ωρο αργότερα με την εύρεση τριών 20αρηδων θετικών στα τεστ.

Οι μεγαλύτεροι φόβοι προέρχονταν από το γεγονός ότι τα τέσσερα κρούσματα ήταν από τέσσερις διαφορετικές οικογένειες τις οποίες συνέδεαν οι επαφές των νεαρών μελών τους και οι επισκέψεις που αντάλλαξαν τη 2η ημέρα των Χριστουγέννων.

Μπροστά σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση ο Δήμαρχος Μακρακώμης Γιώργος Χαντζής, αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι σύμβουλοι και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νίκος Τζιβελέκας, συζήτησαν τη λήψη έκτακτων σκληρών μέτρων, μεταξύ των οποίων είναι και το κλείσιμο των ορίων της Κοινότητας για μία εβδομάδα.

Σχετικό αίτημα θα τεθεί στον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα προκειμένου να σταλεί στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά για ολικό τοπικό lockdown. Στο πλαίσιο αυτό ματαιώθηκε η λαϊκή της Δευτέρας στη Σπερχειάδα, ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Δελτίο τύπου για την αναστολή της λαϊκής:

Λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην Τ.Κ. Σπερχειάδας, το οποίο χαρακτηρίζεται υψηλό, επιβάλλεται η ανάληψη πρόσθετων δράσεων προκειμένου να περιορίσουμε την αύξηση των κρουσμάτων περαιτέρω.

Στο πλαίσιο αυτό μετά από έκτακτη σύσκεψη μελών της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μακρακώμης, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην Τοπική Κοινότητα Σπερχειάδας του Δήμου Μακρακώμης και τα ευρήματα, τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίζεται, η αναστολή λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς στην πόλη της Σπερχειάδας για την Δευτέρα 4-1-2021.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση