Χειμωνάτικο σκηνικό με βροχές και χιόνια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 08:52 Χειμωνάτικο σκηνικό με βροχές και χιόνια

Θα συνεχίσει να είναι άστατος ο καιρός τις επόμενες ημέρες - Χιόνια και στα ορεινά περίπου από τα 600-700μ και πάνω.

Βροχερός προβλέπεται ο καιρός σήμερα Τρίτη στο νομό, σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα,  με χιόνια στα ορεινά περίπου από τα 600-700μ και άνω.

Σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση έχουμε ελαφριά χιονόπτωση προς Δομοκό και προς Καρπενήσι, χωρίς προβλήματα στην κυκλοφορία και με τα συνεργεία της Περιφέρειας να επιχειρούν όπου χρειάζεται.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ ασθενείς και η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση θα κυμανθεί από 4-8c.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με λίγες μόνο νεφώσεις, ΒΔ ανέμους 4 μποφόρ και τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο το μεσημέρι φτάνοντας τους 11c. Ωστόσο, τη νύχτα και νωρίς το πρωί το κρύο θα είναι έντονο και η ελάχιστη θα πέσει στους 1-2c.

Την Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από αργά το βράδυ της Τετάρτης καθώς και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης υπάρχει πιθανότητα για βροχή ή χιονόνερο κατά τόπους στην ανατολική και νότια Φθιώτιδα, και πιθανόν πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις περίπου από τα 200μ. Τα όποια φαινόμενα τονίζεται οτι θα είναι ασθενή, τοπικά και με μικρή διάρκεια και θα αφορούν αποκλειστικά την ανατολική και νότια Φθιώτιδα (κυρίως τα προσήνεμα της Όθρυς και του Καλλίδρομου, δηλαδή από τη Στυλίδα και ανατολικότερα όπως επίσης και την ευρύτερη περιοχή γύρω από τα Καμένα Βούρλα).

ΥΓ: Την Πέμπτη ναι μεν θα έχουμε σχετικά αξιόλογο ψύχος (-5c στα 850mb), ωστόσο το χαμηλό που θα σχηματιστεί στο νότιο Ιόνιο θα είναι αβαθές και δε θα καταφέρει να στρέψει τους ανέμους στα ανώτερα στρώματα σε νοτιάδες (συνεπώς δεν προβλέπεται μεταφορά υγρασίας και τα όποια φαινόμενα θα έχουν ορογραφικό χαρακτήρα, δηλαδή θα επικεντρώνονται στα προσήνεμα της Όθρυς και του Καλλίδρομου). Σε καλύτερη μοίρα, από πλευράς φαινομένων θα είναι η ανατολική Εύβοια, η οποία κατά τα γνωστά είναι προσήνεμη στους βοριάδες από το Αιγαίο και θα χιονίσει κατά τόπους έως τα 100μ, όπως βλέπουμε και στον σχετικό χάρτη, που ακολουθεί.


 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση