Λαμία: Παραμένει γεμάτη η ΜΕΘ Κορωνοϊού - Καλύτερα ο 40χρονος Λαμιώτης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021 09:36 Λαμία: Παραμένει γεμάτη η ΜΕΘ Κορωνοϊού - Καλύτερα ο 40χρονος Λαμιώτης

Αχτίδα αισιοδοξίας από τα εξιτήρια που δόθηκαν τις τελευταίες ώρες από το Νοσοκομείο Λαμίας σε ασθενείς με covid

Σαν πρωταπριλιάτικο αστείο φαντάζει η είδηση από το Νοσοκομείο Λαμίας για σημαντική μείωση των νοσηλευόμενων στην Κλινική Κορωνοϊού, σε μια περίοδο που τα κρούσματα στη Φθιώτιδα βρίσκονται σε άνοδο.

Βέβαια αυτή η εικόνα αισιοδοξίας δεν υπάρχει στη ΜΕΘ Κορωνοϊού, όπου το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό σχεδόν μόνιμα αντιμετωπίζει 12 στα 12 περιστατικά από τις 9 Μαρτίου!

Γεγονός είναι πάντως ότι ο καινούριος μήνας έκανε ποδαρικό στην Κλινική με 13 εξιτήρια έναντι μιας εισαγωγής, όταν το προηγούμενο διήμερο συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο! Έτσι πλέον οι ασθενείς στο Πέτρινο είναι 31, καθώς ένας ακόμη αρνητικοποιήθηκε και νοσηλεύεται στην Πνευμονολογική.

Την ίδια ώρα «μεγάλη μάχη» δίνεται στη ΜΕΘ Κορωνοϊού με τα κρεβάτια να γεμίζουν συνεχώς (σε έξι ημέρες είχαμε εφτά νέες εισαγωγές), παρά το γεγονός ότι υπήρξε καλή έκβαση σε αρκετά βαριά περιστατικά.

Ένα από αυτά ο 40χρονος Λαμιώτης επαγγελματίας που είχε διασωληνωθεί στις 18 Μαρτίου, ο οποίος κατάφερε ανήμερα της 1ης Απριλίου να ξεγελάσει των επικίνδυνο ιό και αρνητικός πια στην covid να μεταφερθεί στην Πνευμονολογική, αλλά και ο 46χρονος Μαλεσιναίος που μετά από έναν ακριβώς μήνα σε ΜΕΘ Covid και Γενική ΜΕΘ, πήρε κρεβάτι στην Κλινική. Μαζί τους και ένας ακόμη από τη Λοκρίδα και συγκεκριμένα από το Μαρτίνο 60 ετών, που ανήμερα της 1ης Απριλίου μεταφέρθηκε στην Πνευμονολογική, μετά από 11 μέρες παραμονής στη ΜΕΘ Κορωνοϊού.

Στην Πνευμονολογική βρίσκεται ήδη και ο 26χρονος από τη Μαλεσίνα, που από τις 28/3 είναι ομοίως αρνητικός στον ιό, αλλά και η 57χρονη, επίσης από τη Μαλεσίνα, που είχε διασωληνωθεί στις 8 Μαρτίου, μετά από σοβαρότατες επιπλοκές που της δημιούργησε η νόσος.

Αυτοί ήταν και οι πιο νέοι ασθενείς που νοσηλευόντουσαν στη ΜΕΘ Κορωνοϊού, όπου πλέον έχουμε εφτά άνδρες και τρεις γυναίκες από 67 μέχρι 84 ετών και διάμεση ηλικία τα 72 έτη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση