Νοσοκομείο Λαμίας: Νέες εισαγωγές στη ΜΕΘ από τη Λοκρίδα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 08:14 Νοσοκομείο Λαμίας: Νέες εισαγωγές στη ΜΕΘ από τη Λοκρίδα

Μικρή μείωση του αριθμού νοσηλευομένων στην Κλινική covid…

Με το 3ο κύμα της πανδημίας να χτυπά για τα καλά ολόκληρη τη χώρα, μια χαραμάδα ελπίδας, άφησε η εικόνα εισαγωγών ασθενών το τελευταίο 24ωρο στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Για πρώτη φορά από τα τέλη του προηγούμενου μήνα, έγινε μόνο μία εισαγωγή ασθενούς, ενώ αντίστοιχα είχαμε πέντε εξιτήρια - όλοι κάτοικοι του Δήμου Λοκρών - γεγονός που μείωσε τους νοσηλευόμενους στην Κλινική covid, στους 65. Μην ξεχνάμε όμως ότι χρειάστηκε αρκετοί ασθενείς να διακομιστούν σε Νοσοκομεία της Θεσσαλίας με πέντε εξ αυτών (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες) να είναι διασωληνωμένοι και να εισάγονται στη ΜΕΘ του Αχιλλοπουλείου (4) και του ΓΝ Λάρισας.

Φυσικά ακόμη κι έτσι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Λαμίας παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, καθώς πέρα από τη γεμάτη ΜΕΘ υπάρχουν ακόμη πολλά σοβαρά περιστατικά που είναι στα πρόθυρα διασωλήνωσης.

Δύο από αυτά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport χρειάστηκε να εισαχθούν το πρωί της Πέμπτης (18/3) στη ΜΕΘ. Πρόκειται για δύο ακόμη ηλικιωμένους από τη Λοκρίδα και συγκεκριμένα μία γυναίκα 74 και ένας άνδρας 87 ετών από το Καλαπόδι συγγενείς μεταξύ τους.

Οι δύο θέσεις βρέθηκαν, καθώς νωρίτερα ισάριθμοι ασθενείς  έφυγαν από αυτή για την κανονική ΜΕΘ έχοντας βγει αρνητικοί στα τελευταία τεστ. Πρόκειται για μία 59χρονη από το Δομοκό και έναν 46χρονο από τη Μαλεσίνα που η κατάστασή τους εξακολουθεί και παραμένει σοβαρή.

Η περίπτωση της 59χρονης είναι το πιο παλαιό περιστατικό σε ΜΕΘ, καθώς είχε διασωληνωθεί στις 20 Φεβρουαρίου, ενώ και η περίπτωση του άνδρα από τη Μαλεσίνα, ήταν από τα πρώτα δύσκολα περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν από την περιοχή της Λοκρίδας και συγκεκριμένα από την 1η Μαρτίου.

Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι Φεβρουάριο και Μάρτιο στη ΜΕΘ Κορωνοϊού του Νοσοκομείου Λαμίας είχαμε 26 εισαγωγές, με 11 ασθενείς να καταφέρνουν να πάρουν εξιτήριο (9 για Κλινική και άλλοι 2 για ΜΕΘ), 3 δυστυχώς δεν τα κατάφεραν και 12 εξακολουθούν να δίνουν μάχη απέναντι στον επικίνδυνο ιό.

Στο σύνολο η ΜΕΘ covid έχει οκτώ άνδρες και 4 γυναίκες, οι 10 εκ των οποίων προέρχονται από τη Λοκρίδα και κυρίως από τη Μαλεσίνα, με διάμεση τιμή ηλικίας τα 60,5 έτη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση